Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΣΚΑΜΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΑΜΕΑ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΣΚΑΜΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΑΜΕΑ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017

ΕΣΚΑΜΕΑ (Ενωτική συνδικαλιστική κίνηση ανθρώπων με αναπηρία. Συνδικαλιστές της Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος τηλ 210 5221411 eskamea.gr email eskamea@otenet.gr

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΕΣΑΜΕΑ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017

Η επίθεση της κυβέρνησης και της ΕΕ ενάντια στα δικαιώματα των αναπήρων, χρονίως πασχόντων, των γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ κλιμακώνεται.

Η ΛΥΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ,ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΦΤΩΧΑ ΛΑΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΛΗΤΤΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τον 21ο αιώνα !! θέλουν να μας μάθουν να ζούμε με ψίχουλα με υποκατάστατα δικαιωμάτων, δεν θα τους κάνουμε το χατίρι! Για την κοινωνία τους που θεοποίει το κέρδος είναι κόστος ο ανάπηρος, οι θεραπείες του, η εκπαίδευση του, η αποκατάσταση του όμως τον θέλουνε ως πελάτη για τις επιχειρήσεις τους, για να τα αγοράζει και να τους δίνει κέρδος, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, για εμάς είναι επένδυση στην ζωή, στον άνθρωπο, στα δικαιώματα, στο μέλλον.

Σύνεδροι, ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες, ότι βιώνουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα των βάρβαρων αντιλαϊκών, αντι-αναπηρικών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και της ΕΕ, μέτρα αναγκαία για την στήριξη της κερδοφορίας των μεγαλοεπιχειρηματιών, μέτρα που έρχονται μέσα από το 3ο μνημόνιο και προστίθενται στη βαρβαρότητα των πρώτων δύο μνημονίων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Γιατί ότι κόβουν από τους μισθούς, τα επιδόματα, τις συντάξεις, τις δαπάνες για την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή, τα φάρμακα, πηγαίνουν για τις επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες, την ανα-κεφαλαιοποίηση των τραπεζών και στους δανειστές. Γι’ αυτό μείωσαν κατά 50% τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού για την πρόνοια (900εκ €) οδηγούν στο κλείσιμο τα περισσότερα ιδρύματα και υπηρεσίες πρόνοιας και φορτώνουν το κόστος περίθαλψης στον ίδιο τον ανάπηρο, την οικογένειά του.

Ελάχιστο εγγυημένο κοινωνικό εισόδημα

Οι κυβερνήσεις, η ΕΕ τρέμοντας από την οργή των εξαθλιωμένων από την πολιτική τους προσπαθούν να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαί για τα πιο εξαθλιωμένα θύματα τους, για να μην ξεσηκωθούν γι’ αυτό παίρνουν από τους εργαζόμενους τους λιγότερο φτωχούς για να εξασφαλίσουν το κόστος του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, ανακύκλωση της φτώχιας δηλαδή. Γι’ αυτό αντιμετωπίζοντας τις ανάγκες μας ως παραπανήσιες σχεδιάζουν ότι δεν θα παίρνει κανένας κοινωνικό ή προνοιακό επίδομα όταν έχει εισόδημα πάνω από τα όρια του Ελάχιστα Εγγυημένου Εισοδήματος 200€ το μήνα, θέλουν να μας κάνουν να αρκούμαστε με ψίχουλα να σερνόμαστε στη Γή, με την οργή μας και τον αγώνα μας η μόνη αξιοπρεπείς απάντηση. Παρά την διαβεβαιώσεις της κα Υπουργού, περί μη περικοπής επιδομάτων !!, οι επιταγές του 3ου μνημονίου που έχουν ψηφίσει τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και η απάντηση της επιτρόπου της ΕΕ στην ευρωβουλή σε ερώτηση του ΚΚΕ την διαψεύδουν (τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και οι συντάξεις αναπηρίας είναι σε συζήτηση ανάμεσα στην Ελληνική κυβέρνηση και την Παγκόσμια Τράπεζα με βάση το 3ο μνημόνιο). Άλλωστε το έδαφος έχει διαμορφωθεί με την σφαγή των αναπήρων από τα ΚΕΠΑ με αποτέλεσμα πάνω από 90.000 ανάπηροι να έχουν μείνει χωρίς επίδομα και δεκάδες χιλιάδες άλλοι χωρίς σύνταξη αναπηρίας. Δεν θα σταματήσουν εδώ!!

Κυβέρνηση και ΕΕ μας πάνε στον μεσαίωνα για να στηριχτεί η ανταγωνιστικότητα, η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών!

Είναι ικανοί να μας εμπλέξουν σε πόλεμο για τα συμφέροντα τους! Γι’ αυτό έφεραν και τον ΝΑΤΟ στο Αιγαίο. Οι παγωμένοι πρόσφυγες τα κυνηγημένα προσφυγόπουλα από τα ζόμπι των Ναζί της Χρυσής Αυγής που αύριο θα κυνηγούν τους ανάπηρους, όπως οι πρόγονοι τους είναι δείγμα για το που μπορούν να φτάσουν. Μπροστά στην αξιολόγηση ετοιμάζουν ακόμα πιο επώδυνα μέτρα. Είδη μειώσανε τις δαπάνες για την ειδική αγωγή κατά 50% μέσω του ΕΟΠΥΥ από 106 εκατ €

σε 60εκατ €. Ενώ ετοιμάζουν να ξανανοίξουν το ασφαλιστικό.

ΕΟΠΥΥ και ΑΜΕΑ

Γίνετε προσπάθεια από την ΠΟΣΚΑΜΕΑ και την ΕΣΑΜΕΑ, εκμεταλλευόμενοι την αγωνία των γονιών για την εξασφάλιση των παιδιών τους, να προωθήσουν αιτήματα περί κάλυψης από τον ΕΟΠΠΥ συνολικά των αναγκών των ΑΜΕΑ. Όπως των Σ.Υ.Δ, των οικοτροφείων και των κέντρων ειδικής αγωγής ενώ την ίδια στιγμή ,κέντρα που είναι την ιδιοκτησία συλλόγων που εμφανίζονται με αντιπροσώπους σε αυτό το συνέδριο επιβάλουν τροφεία στους γονείς και τους καλούν να προκαταβάλουν τεράστια χαράτσια για να μπουν τα παιδιά τους σε αυτούς τους χώρους. Ενώ διώχνουν παιδιά όταν οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν. Με τέτοια αιτήματα το κράτος διευκολύνετε γιατί θέλει να ξεφορτωθεί την ευθύνη. ’Όμως η όποια κάλυψη από τον ΕΟΠΠΥ θα είναι προσωρινή αφού με την ανταποδοτικότητα που επιβάλετε πλέον στην ασφάλιση και την αφαίμαξη των ταμείων όλες αυτές οι δομές και τα παιδιά μας θα μείνουν στον αέρα. Να γιατί δεν πρέπει να κάνουμε πίσω από το αίτημα ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει με δικές του δομές και δωρεάν υπηρεσίες να καλύψει τις ανάγκες των παιδιών μας. Μέχρι να γίνει αυτό το κόστος πρέπει να καλυφθεί 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, στην προοπτική ένταξης όλων αυτών των δομών στο δημόσιο.

Κοινωνικός εταιρισμός, κοινωνική οικονομία, φιλανθρωπία, εθελοντισμός

Αυτή είναι η νέα έκδοση της φιλανθρωπίας των κυριών του παλατιού που όχι μόνο δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα μεγάλα προβλήματα των ΑΜΕΑ και των οικογενειών τους, αλλά είναι τα μέσα και τα εργαλεία να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη απέναντι στα ΑΜΕΑ να εξασφαλιστεί τσάμπα εργατικό δυναμικό και να ξεπλύνουν τα εγκλήματα τους αυτοί που εμπορεύονται τις ανάγκες των παιδιών μας, καταληστεύουν εργαζόμενους και το λαό και χρησιμοποιούν την φιλανθρωπία για να δίνουν ένα και να βγάζουν εκατό, κοινωνικό εταιρισμό το λένε τώρα!!

Κυβέρνηση, επιχειρηματίες και τα παπαγαλάκια τους τρομοκρατούν, θέλουν να μας πείσουν ότι δεν γίνετε αλλιώς. Η κυβέρνηση προσπαθεί να το παίξει θύμα των ξένων δυνάμεων, της ΕΕ, της Γερμανίας, των δανειστών, του ΔΝΤ, όμως διαπραγματεύεται σκληρά για τα συμφέροντα των ελλήνων επιχειρηματιών με δεδομένο το τσάκισμα των λαϊκών δικαιωμάτων. Ύστερα έρχεται και εμφανίζεται ότι καταλαβαίνει και συμπάσχει στα προβλήματα των συνταξιούχων, των εξαθλιωμένων αλλά και γι’ αυτά που βιώνουμε εμείς οι ανάπηροι και οι οικογένειες μας.

Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω λάδι!

Η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμένου έχει δεσμευτεί απέναντι στην ΕΕ και το κεφάλαιο να εφαρμόσει αυτήν την βάρβαρη πολιτική. Σε όλη αυτή τη σκληρή πραγματικότητα που βιώνουμε αντιτάσσουμε τον ασυμβίβαστο ενωμένο αγώνα μας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους γιατί όλοι μαζί με καλή οργάνωση και στόχευση μπορούμε να αποσοβήσουμε μέτρα να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις με τον αγώνα μας για την συγκρότηση μιας πανίσχυρης λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας όλων αυτών που χτυπιούνται από αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική εργαζομένων, συνταξιούχων, αυτοαπασχολουμένων της πόλης και των φτωχών αγροτών, των ανάπηρων, των νέων, των γυναικών των λαϊκών οικογενειών. Για να παλέψουμε και να κατακτήσουμε μια άλλη κοινωνία και μια άλλη εξουσία που στο κέντρο θα είναι ο άνθρωπος και η ανάγκες του και όχι το κέρδος. Ένα πρώτο βήμα για να αλλάξει η κατάσταση στο αναπηρικό κίνημα, είναι να απομονώσουμε τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ γιατί στάθηκαν αρωγοί όλα αυτά τα χρόνια στην πολιτική της ΕΕ, των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων. Υποστηρίζουν ακόμα και σε κείμενα τους προς στους εκάστοτε πρωθυπουργούς (Γιωργάκη, Παπαδήμο, Σαμαρά αλλά και Τσίπρα) ότι είναι σκληρά αλλά αναγκαία τα μέτρα για την σωτηρία της χώρας, ζητώντας εξαιρέσεις για τους αναπήρους. Αλήθεια όμως συνάδελφοι όταν μένει άνεργος ο αδερφός μας ,το παιδί μας ,κόβουν τη σύνταξη του πατέρα μας, δεν θιγόμαστε εμείς; όταν ιδιωτικοποιείται η υγεία, υποχρηματοδοτούνται και συρρικνώνονται οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες που έχουν άμεση σχέση με την ζωή του ανάπηρου, δεν πληττόμαστε πρώτα από όλους εμείς; Η προβολή του αιτήματος για εξαίρεση των αναπήρων εκ μέρους των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών είναι συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης των αναπήρων για να μένει στο απυρόβλητο ο πυρήνας και η ουσία της πολιτικής των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Όμως με το αζημίωτο άμεσα και έμμεσα στηρίζουν και τις περικοπές στους ίδιους τους ανάπηρους. Άλλωστε όταν όλος ο κόσμος ήταν στο δρόμο για το νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό αυτοί μαζί με την κυβέρνηση σύστησαν επιτροπή που θα κατακρεουργεί τα δικαιώματα των ΑΜΕΑ, στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας.

Δεν μπορεί η λογική των απλών ανθρώπων να δεχτεί και δεν πρέπει να ανεχτεί πλέον, να υπάρχει τέτοια γιγάντια ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας της εργασίας, αμύθητος πλούτος σε λίγα χέρια και την ίδια στιγμή να υπάρχει τέτοια εξαθλίωση, να γυρνάμε κυριολεκτικά εργαζόμενοι στις συνθήκες του 19ου αιώνα και οι ανάπηροι στον καιάδα, στον μεσαίωνα για να προστατευτεί η κερδοφορία.

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΕΞΟΔΟΣ!!

Μαζικοποιούμε τους συλλόγους μας, παραμερίζουμε αυτούς που τους έχουν κάνει σφραγίδες ή επιχειρήσεις. Βάζουμε τέρμα στη μοιρολατρία και το συμβιβασμό. Ας θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι, τίποτα ποτέ δεν χαρίστηκε. Με σκληρούς αγώνες κατακτήθηκαν ωράρια, συντάξεις, κοινωνική ασφάλιση, περίθαλψη, επιδόματα, ειδικά σχολεία.

Δυναμώνουμε τη Σ.Ε.Α.ΑΝ, τον αγωνιστικό ριζοσπαστικό πόλο στο αναπηρικό κίνημα που με συνέπεια εδώ και 16 χρόνια και με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες των αναπήρων και των οικογενειών τους από τα φτωχά λαϊκά στρώματα αντιπάλεψαν στα ίσα την αντι-αναπηρική πολιτική των κυβερνήσεων, της ΕΕ και των μεγαλοεπιχειρηματιών με αδιαλλαξία και σταθερότητα. Παίρνουμε την υπόθεση των δικαιωμάτων μας στα δικά μας χέρια, συγκροτούμε επιτροπές αγώνα σε όλη την Ελλάδα.

Απομονώνουμε τους εμπόρους της αναπηρίας σε ΕΣΑΜΕΑ και ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ

Γιατί αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί και οι ομογάλακτοί τους στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, από καλύτερους όρους και πιο έγκαιρα θα αντιμετωπίζαμε την κατάσταση. Ακόμη και όταν κινητοποιούνται, το κάνουν για να μας ξεγελάσουν, να προσπαθήσουν να εκτονώσουν την οργή του κόσμου να μας αποπροσανατολίσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι, ενώ τουλάχιστον εδώ και τρία χρόνια έχει δρομολογηθεί η κατακρεούργηση των επιδομάτων αναπηρίας, δεν έβλεπαν και δεν βλέπουν τη σφαγή που γίνεται στα ΚΕΠΑ, αλλά αποδέχονται αυτά που ψηφίστηκαν με το 3ο μνημόνιο, την έκθεση του ΟΟΣΑ για τα επιδόματα αναπηρίας στην Ελλάδα και την έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζας πριν λίγους μήνες που είναι ο επίσημος μνημονιακός σύμβουλος της κυβέρνησης για το πετσόκομμα των συντάξεων και των επιδομάτων αναπηρίας.

Το λέμε καθαρά, αυτά τα μέτρα τα ήξεραν και τα έχουν συμφωνήσει με τους κυβερνόντες. Τα προσχήματα ψάχνουν και τη συνέχιση των επιχορηγήσεών τους θέλουν να εξασφαλίσουν. Μπορεί στα σοβαρά να τους πιστέψει ή να δεχτεί κανείς ότι τα προβλήματα των ΑΜΕΑ είναι θέμα καλύτερου συντονισμού της κυβέρνησης και ότι θα αντιμετωπιστούν με το να φτιαχτεί μια κρατική υπηρεσία που θα ανήκει στον πρωθυπουργό;;;

Εδώ το δούλεμα πέφτει σύννεφο!!!

Αίτημα που προέβαλε η ΕΣΑΜΕΑ στις τελευταίες κινητοποιήσεις.

Παλεύουμε και διεκδικούμαι:

 • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία-πρόνοια-ειδική αγωγή με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης. Σύστημα υγείας με βασικό προσανατολισμό την πρόληψη και ιδιαίτερα της αναπηρίας. Με υπηρεσίες πρώιμης διάγνωσης και έγκαιρης παρέμβασης διασυνδεδεμένες με τα Κέντρα Υγείας και τα Ειδικά σχολεία. Μόνο στα πλαίσια ενός τέτοιου συστήματος μπορούν να αναπτυχθούν εξειδικευμένα κέντρα για τις χρόνιες παθήσεις, οι αναγκαίες ΜΕΘ και ΜΤΝ, προϋπόθεση για να σώζονται ζωές και να αναπτυχθούν η δωρεά οργάνων και οι μεταμοσχεύσεις.
 • Γενναία χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από το κράτος για να καλυφτούν όλες οι ανάγκες για ειδική αγωγή των παιδιών με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες μέχρι να φτιαχτούν οι αναγκαίες κρατικές δομές.
 • Ούτε 1€ περικοπή στα επιδόματα αναπηρίας και τις αναπηρικές συντάξεις. Επέκταση με βάση τις ανάγκες σε αυτούς που δεν έπαιρναν ως τώρα επίδομα όπως κωφούς, αλσχάιμερ και αυτούς με μεσαία ποσοστά αναπηρίας.
 • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο. Κάλυψη όλων των απωλειών.
 • Καμία σύνταξη και ιδιαίτερα οι συντάξεις αναπηρίας κάτω από 600€.
 • 600€ επίδομα ανεργίας σε όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες για όσο κρατάει η ανεργία.
 • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα.
 • Μαζικές προσλήψεις με μόνιμη και σταθερή δουλεία για ΑΜΕΑ και γονείς.
 • Καμία πληρωμή από ανάπηρους, χρονίως πάσχοντες αλλά και όλο τον λαό για τα αναγκαία φάρμακα, τεχνικά βοηθήματα, εξετάσεις και θεραπείες το κόστος να καλύπτετε 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό
 • Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή αλλά και την εισαγωγή εκεί που επιβάλλεται και την δωρεάν διάθεση σε όλους τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες όλων των απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων αλλά και τεχνητών μελών.
 • Δημόσιο δίκτυο προστατευόμενων εργαστηρίων για βαριά ανάπηρους και χρόνιουςκαι ψυχικά πάσχοντες με πλήρη εργασιακά δικαιώματα και 100% απορρόφηση των προϊόντων τους με ευθύνη του κράτους.
 • Δημόσια κέντρα με δωρεάν υπηρεσίες, με 100% χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμόκλειστής ή ανοιχτής, μόνιμης ή προσωρινής περίθαλψης και στήριξης των βαριά αναπήρων και ψυχικά πασχόντων και των οικογενειών τους (κέντρα ημέρας, ξενώνες, οικοτροφεία, ΣΥΔ)
 • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας, πρόνοιας και ειδικής αγωγής, να καταργηθούν τα τροφεία.
 • Να καταβληθούν τώρα όλα τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους εργαζόμενους στις υπηρεσίες πρόνοιας και της ειδικής αγωγής.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Όχι στα χαράτσια και στη φοροληστεία.
 • Κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία τρόφιμα ή ρεύμα επειδή δεν έχει να πληρώσει.
 • Κάτω τα χέρια από την πρώτη και τη δεύτερη κατοικία, ούτε ένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη. ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΛΗΣΤΕΙΡΙΑΣΜΟΣ. Μαχητικά στηρίζουμε κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα που κινδυνεύει το σπίτι του, που τα περνάει δύσκολα. Ασπίδα μας η αλληλεγγύη.

Η ΜΟΙΡΟΛΑΤΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ!!! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ!!!

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΒΑΔΙΣΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!

ΕΣΚ-ΑΜΕΑ (ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 17 Μάρτιος 2017 11:38)