Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΚΑΜΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΑΜΕΑ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΚΑΜΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΑΜΕΑ ΦΛΕΒΑΡΗΣ 2017

ΕΣΚΑΜΕΑ (Ενωτική συνδικαλιστική κίνηση ανθρώπων με αναπηρία. Συνδικαλιστές της Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος τηλ 210 5221411 eskamea.gr email eskamea@otenet.gr

 

Καταγγελία

Η γενίκευση της επίθεσης της κυβέρνησης και της Ε.Ε. ενάντια στα δικαιώματα των ΑμεΑ, τις ίδιες τις ζωές τους δεν μπορούσε να μην συνοδευτεί και με την προσπάθεια παραπέρα χειραγώγησης των αναπηρικών οργανώσεων, της σχεδιασμένης κίνησης των καλοταϊσμένων μηχανισμών του κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Στην ΕΣΑΜΕΑ, την εμφανιζόμενη ως τριτοβάθμια οργάνωση των ΑμεΑ και των γονέων και κηδεμόνων απέκλεισαν από τις αρχαιρεσίες του εκλογοαπολογιστικού συνέδριου που θα γίνει σε λίγες ημέρες το ψηφοδέλτιο των αγωνιστικών δυνάμεων στο αναπηρικό κίνημα του συνδυασμού της ΕΣΚΑΜΕΑ, με πρόσχημα ότι δεν προβλέπεται από το καταστατικό η συγκρότηση συνδυασμών.

Ενώ στον Πανελλήνιο σύλλογο παραπληγικών, με μία καταστατική συνέλευση-παρωδία, χωρίς απαρτία και με τραμπουκισμούς ενάντια στους συνδικαλιστές της ΕΣΚ παραπληγικών και στελεχών της Σ.Ε.Α.ΑΝ. με μία ψηφοφορία πέρασαν καταστατικό που καταργεί την απλή αναλογική και δίνει την δυνατότητα στον σύλλογο και επίσημα να φτιάχνει επιχειρήσεις. Συνδικαλιστές-επιχειρηματίες και με τη βούλα!

Ενώ στους σκοπούς δεν αναφέρονται πουθενά τα προβλήματα των χιλιάδων παραπληγικών και η ανάγκη διεκδίκησης από πλευράς του συλλόγου, καταργείται δηλαδή στο νέο καταστατικό κάθε έννοια συνδικαλιστικής διεκδίκησης.

Καλούμε τους ανάπηρους και τις οικογένειες τους να βγάλουν συμπεράσματα.

Αυτή η πολιτική της κυβέρνησης και της Ε.Ε. για τη στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών, που πετσοκόβει μισθούς, συντάξεις, ιδιωτικοποιεί την υγεία, την πρόνοια, την ειδική αγωγή, τσακίζει τα ασφαλιστικά δικαιώματα, τον ίδιο τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης δεν μπορούσε να εξαιρέσει τους ανάπηρους.

Στα ΚΕ.Π.Α., καλά κρατεί η σφαγή στα επιδόματα και στις συντάξεις αναπηρίας,. Δεκάδες χιλιάδες ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες κάνουν πλημμελώς τις θεραπείες τους ή τις σταματούν γιατί δεν μπορούν να πληρώνουν στο κατά άλλα “δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας” της πρώτης φοράς αριστεράς. Ενώ οι επιχειρήσεις, που σχετίζονται με τις ανάγκες των ΑμεΑ, (ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης, παραγωγής τεχνολογικών βοηθημάτων για αναπήρους και κέντρα ειδικής αγωγής) καταγράφουν ανάπτυξη και υψηλή κερδοφορία εν μέσω κρίσης, γιατί οι οικογένειες πουλάνε ότι έχουν και δεν έχουν για τις ανάγκες του αναπήρου. Όμως, την ίδια στιγμή χιλιάδες παιδιά των φτωχών λαϊκών οικογενειών μένουν βαριά ανάπηρα για όλη τους τη ζωή μόνο και μόνο γιατί η οικογένεια τους δεν έχει να πληρώσει και λόγω της ανυπαρξίας κρατικών δομών στην πρώιμη διάγνωση και παρέμβαση αλλά και στην ειδική αγωγή και στην αποκατάσταση.

Αυτό το διάστημα η κυβέρνηση προχωρά στην τελική φάση ξηλώματος απ’ ότι έχει απομείνει για την στήριξη των ΑμεΑ.

  • ¨Μειώνει κατά 50%τις δαπάνες του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για την ειδική αγωγή με αφορμή τη νέα σύμβαση για τα ιδιωτικά κέντρα.
  • ¨Μειώνει τη χρηματοδότηση από τα 106 εκ € στα 60 εκ €, που αντιστοιχεί σε 0,75 € την ημέρα για κάθε παιδί.-
  • ¨Είναι στην τελική διαμόρφωση το νέο σχέδιο για το παραπέρα πετσόκομμα των επιδομάτων αναπηρίας και των αναπηρικών συντάξεων μέσω της σύνδεσης τους με τα ψίχουλα του ελάχιστου εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος.

Παρά τις διαβεβαιώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού κυρίας Φωτίου “ότι υπάρχει συμφωνία με το κουαρτέτο οτι δεν θα πιραχτούν τα επιδόματα και οι συντάξεις αναπηρίας “ ,διαψεύστηκε με τον πιο επίσημο τρόπο, με την απάντηση της επιτρόπου της Commission σε γραπτή ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ στο Ευρωκοινοβούλιο ότι είναι σε εξέλιξη η συζήτηση της Ελληνικής Κυβέρνησης με την Παγκόσμια Τράπεζα για την αναμόρφωση της επιδοματικής πολιτικής για τους ανάπηρους στην Ελλάδα .

Για να στηριχτεί αυτή η πολιτική, από τη μια μεριά οι κυβερνήσεις και η σημερινή των ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ χρηματοδοτούν αδρά, μέσω πολλών δρόμων, από τα κρατικά ταμεία και τα ευρωπαϊκά, τις συγκεκριμένες οργανώσεις (ΕΣΑΜΕΑ, ΠΑΣΠΑ) θεωρώντας τες με «νόμο» ως επίσημες οργανώσεις των αναπήρων, ενώ δεν υπάρχει κανένας νόμος και καμία διαδικασία έλεγχου για το πώς λειτουργούν, πως συγκροτούνται, ποιοι γίνονται μέλη, ποιοι και πως ψηφίζουν.Δηλαδή δεν υπάρχει κανένας νόμος να τις διέπει όπως υπάρχουν νόμοι για όλες τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις κοινωνικών ομάδων και τάξεων. Γιατί πρέπει πάση θυσία να ελεγχθεί το αναπηρικό και γονεϊκό κίνημα, οι γονεϊκές και αναπηρικές οργανώσεις, να πνηγεί κάθε φωνή διεκδίκησης και χειραφέτησης, για να μην αποκαλυφθεί η βαρβαρότητα του συστήματος τους, οι εγκληματικές επιπτώσεις της πολιτικής τους, οι αιτίες και οι υπεύθυνοι. Γιατί στην αναπηρία υπάρχουν πολλά βάσανα και πόνος αλλά και πολύ χρήμα για αυτούς που τα εκμεταλλεύονται. Να γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος από το δυνάμωμα της Σ.Ε.Α.ΑΝ., του Ενιαίου Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Αττικής και Νήσων , το στήσιμο επιτροπών αγώνα παντού, να πάρουν οι ίδιοι οι ανάπηροι και οι οικογένειες τους, οι γονείς και κηδεμόνες τους ,την υπόθεση των δικαιωμάτων τους στα δικά τους χέρια.

Οι σύνεδροι της ΕΣΚΑΜΕΑ θα εξαντλήσουν κάθε προσπάθεια, θα θέσουν κάθε σύνεδρο μπροστά στις ευθύνες του στο επικείμενο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο που θα γίνει 9-10 Φλαβάρη .Θα καλέσουμε ακόμα και αυτό το νόθο συνέδριο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να ακυρώσει την απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΣΑΜΕΑ ,που αποκλείει από τις αρχαιρεσίες του συνεδρίου το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΑΜΕΑ, των συνδικαλιστών της Σ.Ε.Α.ΑΝ. Να πάρει απόφαση για την σύγκληση γνήσιου αντιπροσοπευτικού Παναναπηρικού συνέδριου χωρίς αποκλισμούς και διαδικασίες νόθευσης της θέλησης των αναπήρων.

Το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, πιο ώριμο από ποτέ, με εμπιστοσύνη στην πείρα των συναδέλφων θα αξιοποιήσει και τις διαδικασίες αυτού του συνεδρίου για να δείξει την ανάγκη της οργάνωσης και του αγώνα ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, μεγαλοεπιχειρηματιών και Ε.Ε., που στο όνομα της στήριξης των κερδών, της «ανάπτυξης», της κερδοφορίας τσακίζουν τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα και οδηγούν τα ΑμεΑ στον Καιάδα.

Οργάνωση, Αγώνας, Αλληλεγγύη η ΜΟΝΗ διέξοδος!

Η Γραμματεία της ΕΣΚΑΜΕΑ