Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΠΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2016

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΕΠΑ ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2016

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος τηλ: 210-5221411 www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙΑ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΠΑ!

Έχουν αφήσει χωρίς σύνταξη τα τελευταία 4 χρόνια μετελεργάτη που έχει δύο ανήλικα παιδιά που σακατεύτηκε και αχρηστεύτηκε το χέρι του από εργατικό ατύχημα σε εργοστάσιο το 2004.

Στις 21 Νοέμβρη και μετά από πολύ καιρό πέρασε ξανά από επιτροπή στα ΚΕΠΑ Ελευσίνας. Τα μέλη της επιτροπής ήταν προκλητικά απέναντι στον συνάδελφο και αφού τον εξέτασαν του ζήτησαν να φέρει κάποια επιπρόσθετα χαρτιά. Και ενώ ο μετελεργάτης ΠΚ κατέθεσε γρήγορα τα χαρτιά του η ημερομηνία που του δίνουν για να ξανά περάσει από την επιτροπή των ΚΕΠΑ είναι η 15 Φλεβάρη 4 μήνες μετά την τελευταία του εξέταση.

Με παρέμβαση της ΣΕΑΑΝ στην διεύθυνση των ΚΕΠΑ και στον διοικητή του ΙΚΑ για επίσπευση της εξέτασης του από την επιτροπή μας είπαν ότι η πρώτη διαθέσιμη επιτροπή στα ΚΕΠΑ Ελευσίνας είναι εκκινεί την ημέρα και στο αίτημα να περάσει από επιτροπή στην Αθήνα το αρνήθηκαν λέγοντας ότι η διαδικασία που απαιτείτε για αλλαγή επιτροπής θα κάνει το ν ίδιο χρόνο.

Καταγγέλλουμε την στάση της διοίκησης του ΙΚΑ και των ΚΕΠΑ.

Είμαστε αποφασιστικά και αγωνιστικά στο πλευρό του συναδέλφου μετελεργάτη και απαιτούμε:

Να οριστεί άμεσα επιτροπή που θα εξετάσει τον συνάδελφο, να του δοθεί το ποσοστό αναπηρίας 67% για να μπορέσει να πάρει την αναπηρική σύνταξη που δικαιούται, για να μπορέσει να ζήσει ο ίδιο και τα παιδιά του.

Γιατί γι’ αυτό πλήρωνε εισφορές για όσο καιρό δούλευε και είναι υποχρεωμένο το ταμείο του και το κράτος να εξασφαλίσει τον ίδιο και την οικογένεια του.

Προειδοποιούμε:

Κάτω τα χέρια από τον συνάδελφο και κάθε συνάδελφο που έχει μείνει ανάπηρος και πρέπει να ζήσει.

Η σφαγή είναι σχεδιασμένη από κυβέρνηση και ΕΕ για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών. Με τα ΚΕΠΑ έχουν αφήσει ήδη χιλιάδες ανάπηρους και χρονίως πάσχοντες χωρίς επίδομα και σύνταξη και ετοιμάζουν νέο σχέδιο για μαζικές περικοπές.

Όλοι μαζί ήμαστε δυνατοί! Κανένας μόνος του στην θύελλα!

Με την δύναμη του αγώνα και της αλληλεγγύης μπορούμε να σταματήσουμε την σφαγή, μπορούμε να ζήσουμε, μπορούμε να νικήσουμε.

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 04 Ιανουάριος 2017 08:23)