Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΜΙΣΕΑ 11/12/2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΕΜΙΣΕΑ 11/12/2016

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος 104 32 Αθήνα

τηλ./fax: 2105221411, 6973929817, e-mail: semisea@yahoo.gr

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

Συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ.

Συμμετέχουμε μαζικά στην τακτική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση

του κλαδικού μας Σωματείου

την Κυριακή 11 του Δεκέμβρη στην Χαλκοκονδύλη 37 ( 2ος όροφος)

στις 11:00πμ

Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, στα Κέντρα Ειδικής Αγωγής ΝΠΙΔ, στα αμιγώς ιδιωτικά, στις Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και στα οικοτροφεία που περιθάλπουν άτομα με αναπηρία, ανεξαρτήτως ειδικότητας και εργασιακής σχέσης,

Γίνετε μέλη στο δικό σας σωματείο, πάρτε μέρος στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση.

Ελάτε να συζητήσουμε για όλα αυτά που μας βασανίζουν και μας ανησυχούν, να βγάλουμε συμπεράσματα από τις εξελίξεις στον κλάδο και τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, να σχεδιάσουμε τις διεκδίκησης μας, τους νέους αγώνες, το πώς μπορούμε να γίνουμε πιο ικανοί, πιο δυνατοί για να αντιμετωπίσουμε τη θύελλα που έρχεται.

Να ψηφίσουμε για την εκλογή νέου ΔΣ, Εξελεκτικής Επιτροπής, αντιπροσώπων για την Ομοσπονδία (Π.ΟΜ.Ε.Ε.Α.) και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (Ε.Κ.Α.).

Δώστε δύναμη στο κλαδικό σωματείο να οργανώσει την αντίσταση, την αντεπίθεση των εργαζομένων για την υπεράσπιση των δικαιώματων μας.

Τα προβλήματα στον κλάδο μεγαλώνουν και οξύνονται, η απλήρωτη δουλειά γενικεύεται, οι απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη, τα ΝΠΙΔ συρρικνώνονται ενώ η επιχειρηματική δράση γιγαντώνεται με το «μπλοκάκι» και το ωράριο λάστιχο να πρωτοστατούν. Η «αριστερή» κυβέρνηση διατηρεί ανέπαφο όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έχει ψηφίσει το 3ο Μνημόνιο που μας πετσοκόβει κι άλλα δικαιώματα ενώ ετοιμάζει και νέα αντεργατικά μέτρα εν’ όψη της 2ης αξιολόγησης. Την ίδια στιγμή ετοιμάζεται 4ο μνημόνιο με αφορμή την απομοίωση του χρέους.

Στο στόχαστρο βρίσκονται οι εργαζόμενοι συνολικά αλλά και οι άνθρωποι με αναπηρία και οι οικογένειές τους. Παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες που σταματούν τις θεραπείες, διώχνονται από το σχολείο τους και τα κέντρα επειδή οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν. Και αυτό τη στιγμή που πλέον 200.000 παιδιά με αναπηρία και μαθησιακές δυσκολίες μένουν εκτός ειδικής αγωγής. Οι συντάξεις αναπηρίας και τα επιδόματα των ΑμεΑ πετσοκόβονται από τα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Ενώ φαίνεται πως θα κοπούν εξολοκλήρου για να δώσουν τη θέση τους στα ψίχουλα του «Ελάχιστου Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» για τους απολύτως εξαθλιωμένους.

Γι’ αυτό απαντάμε με ΑΠΕΡΓΙΑ στις 8 του Δεκέμβρη. Ενάντια στο νέο οδοστρωτήρα που εξαπολύουν σε όσα εργατικά – λαϊκά δικαιώματα μας έχουν απομείνει.

Η πείρα έχει δείξει ότι για τους εργαζόμενους δεν υπάρχει άλλη επιλογή εκτός από τον αγώνα. Ο καθένας μόνος του είναι καταδικασμένος απέναντι στους εργοδότες και στο σύστημα. Κανένας επιχειρηματίας και καμία κυβέρνηση δεν φοβάται την αγανάκτηση γενικά. Αυτό που φοβούνται είναι η οργάνωση των εργαζομένων μέσα στους χώρους δουλειάς. Αυτό είναι που μπορεί να τους σταματήσει. Ο μαζικός, οργανωμένος αγώνας μας.

Το ΣΕΜΙΣΕΑ έχει δώσει πολλές και αποφασιστικές μάχες ως τώρα σε αυτή τη κατεύθυνση. Ενάντια στην τρομοκρατία των εργοδοτών, τις απολύσεις, τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και της Ε.Ε. Με τον αγώνα μας με το ταξικό αγωνιστικό κίνημα μπορέσαμε και τους παρεμποδίσαμε. Αποτρέψαμε απολύσεις, τροφεία σε κάποιες περιπτώσεις κρατηθήκαμε όρθιοι. Αν δεν υπήρχαν αυτού οι αγώνες τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα.

Είναι ανάγκη να αναδείξουμε για άλλη μια φορά στη διοίκηση του σωματείου μας συνδικαλιστές, αταλάντευτους εκφραστές των συμφερόντων μας που η εργοδοσία δε θα μπορεί να τρομοκρατήσει, να ενσωματώσει, να εξαγοράσει.

Σωματείο δυνατό, ταξικά προσανατολισμένο, που θα ενώνει όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, ανεξαρτήτως ειδικότητας και εργασιακής σχέσης, όπλο στα χέρια των εργαζομένων για τα δικαιώματα μας.

Κάποιοι μπορεί να έχουν αρνητική πείρα από τα επιχειρησιακά τους σωματεία. Το κλαδικό σωματείο ΣΕΜΙΣΕΑ είναι διέξοδος και απάντηση σε αυτούς που ευθύνονται που φτάσαμε ως εδώ με τη συμβιβαστική τους στάση όλα αυτά τα χρόνια.

Το κλαδικό σωματείο, αποφασισμένο και μαχητικό βρίσκεται στο πλευρό κάθε εργαζόμενου για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του αλλά και των ανθρώπων με αναπηρία.

Μην «τσιμπάτε» στην προπαγάνδα ότι ΟΛΑ τα σωματεία και ΟΛΟΙ οι συνδικαλιστές είναι πουλημένοι. Η αλήθεια είναι ότι οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις έχουν δικούς τους συνδικαλιστές στα σωματεία που φροντίζουν να «συγκρατούν» τις αγωνιστικές διαθέσεις ή να τις εκτρέπουν σε ανώδυνους δρόμους. Οι εργαζόμενοι όμως μπορούν και πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτούς και όχι στα σωματεία και στον οργανωμένο αγώνα.

Πολλοί εργαζόμενοι μπορεί να σκεφτούν ότι είναι ήδη γραμμένοι στα επιχειρησιακά τους σωματεία. Το κλαδικό σωματείο όμως ενώνει το σύνολο των εργαζομένων του κλάδου, οργανώνοντας έτσι τον αγώνα, την αλληλεγγύη και την πίεση προς το σύνολο των εργοδοτών. Σήμερα, όσο ποτέ άλλοτε, οι αγώνες των εργαζομένων χρειάζεται να απεγκλωβιστούν από τα τείχη του δικού μας χώρου δουλειάς και του εφικτού, στην λογική ότι εμείς θα εξαιρεθούμε αν αγωνιστούμε ξεχωριστά. Αυτή η στάση μόνο τους εργοδότες βοηθά και την κυβέρνηση.

Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές του κλαδικού Σωματείου έχουν με βάση το νόμο οι συνάδελφοι που ψηφίζουν στα επιχειρησιακά τους σωματεία και αυτοί που είναι μέλη των διαφόρων επαγγελματικών συλλόγων.

Μαζί μας έχουμε βιβλιάριο ασθενείας και αστυνομική ταυτότητα.

Η εξόφληση συνδρομών είναι δυνατή και την ημέρα της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης. (Υπενθυμίζουμε ότι η ετήσια συνδρομή ανέρχεται στα 5€ και η εγγραφή στα 3€).

ΣΕΜΙΣΕΑ ΜΑΖΙΚΟ, ΤΑΞΙΚΟ, ΑΠΟΚΟΥΜΠΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΣΤΗΡΙΓΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΟ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΓΟΝΙΟ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΑ!

Νοέμβρης 2016