Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΠ 20/11/2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΚΠ 20/11/2016

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΡΟΝΙΩΝ ΠΑΣΧΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Σ.Ε.Α.ΑΝ.

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

Κυριακή 20 Νοέμβρη εκλογές στον Σύλλογο Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, Σ.Κ.Π. Αττικής πλησίον μετρό Ελληνικού στο ίδρυμα χρονίως πασχόντων.

Πάσχοντες και πάσχουσες από Σ.Κ.Π.

Καταδικάζουμε με την ψήφο μας την Κυριακή την πλειοψηφία του απερχόμενου Δ.Σ. που θέλει το σύλλογο αντί να είναι δύναμη συλλογικής υπεράσπισης των δικαιωμάτων μας σε χώρο δημοσίων σχέσεων ημερίδων και συνεδρίων σε πολυτελή ξενοδοχεία, με σκοπό την προβολή των διαφόρων πολυεθνικών του φαρμάκου.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε το 3ο μνημόνιο που μας οδηγεί στην πλήρη εξόντωση. Οι περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και στα επιδόματα των ΑμΕΑ είναι στην ημερήσια διάταξη. Η σφαγή των συναδέλφων μας στα ΚΕΠΑ συνεχίζεται και εντείνεται. Ο κρατικός προϋπολογισμός μειώνει τη χρηματοδότηση για την υγεία-πρόνοια στο μισό. Ο μέσος χρόνος αναμονής για ραντεβού στα νοσοκομεία έχει αυξηθεί δραματικά, αναγκάζοντάς μας να καταφύγουμε στα απογευματινά επί πληρωμή ιατρεία των νοσοκομείων και στον ιδιωτικό τομέα. Στη δωρεάν υγεία της κυβέρνησης αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε όλο και περισσότερα για εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες είτε είναι στη λίστα του ΕΟΠΥΥ είτε όχι. Πολλοί συνάδελφοί μας, αν δεν είχαν την οικογένειά τους, τους φίλους τους, δεν θα μπορούσαν να κάνουν τις θεραπείες τους, ενώ δεν είναι λίγοι οι σκληρυντικοί και χρόνιοι πάσχοντες που επειδή δεν έχουν να πληρώσουν κάνουν πλημμελώς τις θεραπείες τους ή τις σταματάνε. Για την κυβέρνηση και την ΕΕ η Υγεία-Πρόνοια είναι κόστος που πρέπει να μειωθεί, ενώ για τους επιχειρηματίες κερδοφόρο εμπόρευμα.

Μας είπαν ότι θα επαναφέρουν την 13η σύνταξη, ότι ο κατώτερος μισθός θα είναι στα 751€, ότι θα καταργήσουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τα μνημόνια με ένα άρθρο. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφαρμόζει την ίδια πολιτική των προηγούμενων και ακολουθεί πιστά τις επιταγές των εφοπλιστών, βιομηχάνων, μεγαλοτραπεζιτών, της ΕΕ.

Για να σταματήσουμε την κατρακύλα χρειάζεται να οργανωθούμε, να συσπειρωθούμε με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, τη γραμματεία χρονίως πασχόντων της ΣΕΑΑΝ που όλο αυτό το διάστημα πάλευε ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή - αντιαναπηρική πολιτική των περικοπών συντάξεων και επιδομάτων των ΑΜΕΑ. Με τον αγώνα της, η ΣΕΑΑΝ πολλές φορές επέβαλλε τη δικαίωση συναδέλφων στις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕΠΑ, κλπ. Η πραγματική αλληλεγγύη στη πράξη!

Αλήθεια, που ήταν ο Σύλλογος και οι διάφορες πολυδιαφημισμένες ανεξάρτητες ομάδες όταν στα ΚΕΠΑ κατασφαγιάζονταν κατά κανόνα συνάδελφοι σκληρυντικοί; Που ήταν το ΔΣ του συλλόγου όταν ο Υπ. Εργασίας Πετρόπουλος ισχυρίζονταν απροκάλυπτα ότι η σκλήρυνση δεν είναι και δεν συνιστά αναπηρία;

Δίνουμε την μάχη για να αλλάξει ο σύλλογος χέρια. Θέλουμε σύλλογο αγωνιστικό που θα συγκρούεται με τη βάρβαρη πολιτική, που θέτει τις ζωές μας σε κίνδυνο στο όνομα του κέρδους, που κάνει τις ανάγκες μας κερδοφόρο εμπόρευμα. Για να σταματήσει να είναι σύλλογος δεκανίκι και πλασιέ φαρμακευτικών εταιρειών.

Τέρμα στον φόβο και τη μοιρολατρία.

Είμαστε άνθρωποι με δικαιώματα και τα διεκδικούμε.

Στηρίξτε τους πραγματικούς αγωνιστές συναδέλφους που είναι κάθε μέρα στο δρόμο δίπλα στον συνάδελφο που του κόβουν θεραπείες, μένει ανασφάλιστος, τον πετσοκόβουν στα ΚΕΠΑ. Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας με αξιοπρέπεια κόντρα στη βάρβαρη αντιαναπηρική πολιτική.

Στηρίζουμε – ψηφίζουμε τους:

για το Δ.Σ. του Συλλόγου Λύσσαρη Δημήτρη, Μπόμπου Κωνσταντίνα, Σαριδάκη Σοφία, Σκλεπούνη Άννα, και Σταθόπουλο Κώστα

για την ΕΕ την Σταματέλου Ιωάννα.

για την ομοσπονδία Λύσσαρη Δημήτρη, Μπόμπου Κωνσταντίνα, Σαριδάκη Σοφία, Σκλεπούνη Άννα, Σταθόπουλο Κώστα.

Παλεύουμε για:

  • Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
  • Όλοι οι πάσχοντες από ΣΚΠ να έχουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη με μηδενική συμμετοχή σε διαγνωστικές εξετάσεις, φάρμακα, θεραπείες και βοηθήματα (για την βασική νόσο, τα συνοδά νοσήματα και τις παρενέργειες) ανεξάρτητα αν είναι ασφαλισμένοι, Έλληνες ή μετανάστες.
  • Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στα προ των περικοπών επίπεδα. Σταθερή και μόνιμη δουλειά, με αξιοπρεπείς μισθούς, με πλήρη ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες. Στους ασθενείς με ΣΚΠ που μπορούν να εργάζονται να λαμβάνεται υπ' όψη η γενική κατάστασή τους και να διασφαλίζονται οι ειδικές συνθήκες εργασίας, όπως να έχουν μειωμένο ωράριο κατά 2 ώρες την ημέρα, διπλάσια κανονική άδεια το χρόνο και μειωμένα χρόνια για την συνταξιοδότησή τους.
  • Να εξασφαλιστεί η καταβολή επιδόματος αναπηρίας στους ασθενείς με ΣΚΠ.
  • Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ. Κατώτερο ποσοστό αναπηρίας 67% σε όλους τους ασθενείς με ΣΚΠ!

Η απάντηση στα προβλήματά μας είναι ο δρόμος του αγώνα δυναμώνοντας τη γραμματεία χρονίως πασχόντων της ΣΕΑΑΝ.

Αγώνα μαζί με τις οικογένειές μας,

ΤΕΡΜΑ ΣΤΗ ΜΙΖΕΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 15 Νοέμβριος 2016 08:07)