ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ 07/01/2014
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ 07/01/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ 07/01/2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Με την αρχή της νέας χρονιάς μπήκαν καινούργια χαράτσια στην υγεία, έγιναν περικοπές στις συντάξεις, ενώ ομολογείται και με το πιο δημόσιο τρόπο το σχέδιο τους για το μακελειό που ετοιμάζουν στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ. Βεβαίως μέσα στις γιορτές πνιγήκαμε στην γκλαμουριά της ευαισθησίας και της φιλανθρωπίας για τους πεινασμένους, για αυτούς που κρυώνουν και φυσικά για τα ΑΜΕΑ! Όλοι αυτοί που 365 μέρες τον χρόνο καταληστεύουν και σακατεύουν την πλειοψηφία του λαού μας για να στηρίξουν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών ξεπέρασαν τον εαυτό τους. Μεγαλοπαράγοντες της οικονομικής ολιγαρχίας, στελέχη τις κυβέρνησης και των ανθρώπων τους στους δήμους, μεγαλοδημοσιογράφοι, ευρωλάγνοι δεξιού και αριστερού εξωραϊσμού μας μπούχτισαν με σαπουνάδες ευαισθησίας. Όμως οι τελευταίες ανακοινώσεις της κυβέρνησης περί εξαιρέσεων των αναπήρων με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, από τη κατάργηση του ΕΚΑΣ και την πληρωμή των 25€ για την εισαγωγή στο νοσοκομείο ξεπερνά σε πρόκληση κάθε όριο. Πρώτον αξιοποιούν την ευαισθησία που έχει ο κόσμος απέναντι στους αναπήρους, στους ανασφάλιστους για να περάσουν βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Μέτρα που θα πλήξουν πρώτα από όλα τους ανάπηρους και θα τους πολλαπλασιάσουν. Δεύτερον  διαχωρίζουν τους ανάπηρους σε αυτούς με 80% και άνω και σε αυτούς με 80% και κάτω για να δικαιολογήσουν την βάση που θέλουν να δημιουργήσουν για τις νέες μαζικές περικοπές που ετοιμάζουν στις παροχές για ΑΜΕΑ, στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα. Προσοχή, εννοείται το 80% γίνεται εύκολα 85 και 90% και στην πορεία θα βάλουν και άλλα κριτήρια. Το διαίρει και βασίλευε, ο κοινωνικός αυτοματισμός σε όλο του το μεγαλείο. Κανένας εργαζόμενος, κανένας άνεργος, κανένας αυτοαπασχολούμενος, κανένας ανάπηρος και η οικογένεια του δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα.Το ΕΚΑΣ το έπαιρναν οι ήδη εξαθλιωμένοι μικροσυνταξιούχοι, τα 25€ δεν μπαίνουν για να εξασφαλιστεί η νοσηλεία των ανασφάλιστων μπαίνουν για να εξοικονομηθούν κρατικά κονδύλια από τις δημόσιες κοινωνικές δαπάνες για να δοθούν μποναμάς στους μεγαλοεπιχειρηματίες. Είναι ένα ακόμα βήμα στην υλοποίηση μιας πολιτικής για την υγεία που πραγματική νοσηλεία με βάση τις κατακτήσεις της επιστήμης θα έχουν μόνο αυτοί που έχουν να πληρώσουν χοντρά, ενώ για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους ασφαλισμένους αλλά και τους ανασφάλιστους ένα ελάχιστο πακέτο παροχών.

Για μια πραγματικά καλή χρονιά ξεπερνάμε αυταπάτες, απογοητεύσεις μετατρέπουμε την απόγνωση μας, την οργή μας σε συνειδητή απόφαση να γίνει το 2014 χρονιά οργανωμένης γενικευμένης αντίστασης και αντεπίθεσης του λαού μας και των αναπήρων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτοί δεν θα σταματήσουν αν δεν του σταματήσουμε!Γιατί είναι τέτοιες οι ανάγκες του κεφαλαίου οι ανάγκες του ανταγωνισμού. Τα μέτρα δεν είναι ούτε προσωρινά ούτε μπορεί να γίνει μια καλύτερη αριστερή διαχείριση όπως λένε κάποιοι με την «υγειή επιχειρηματικότητα» στα πλαίσια της ΕΕ και της εξουσίας των μονοπωλίων. Γιατί προστασία των κερδών και δικαιώματα των εργαζομένων, των συνταξιούχων και των αναπήρων δεν παντρεύονται είναι σε αμείλικτο πόλεμο.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να καταργηθεί κάθε πληρωμή για την υγεία.
  • Κανείς χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει.
  • Όχι στον διαχωρισμό των αναπήρων στους από 80% και πάνω στους από 80% και κάτω.
  • Να μην περάσει ούτε μια γραμμή από την έκθεση – οδηγία του ΟΟΣΑ για μαζικές περικοπές στις αναπηρικές συντάξεις και τα επιδόματα των ΑΜΕΑ.

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΕΠΑ

ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ Η ΕΛΠΙΔΑ

Η ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ Η ΜΟΝΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 10 Ιανουάριος 2014 21:38)