ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 20/12/2013
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 20/12/2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 20/12/2013

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και Νήσων

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος Όροφος, Πλ. Βάθη, τηλ.-fax: 2105221411

www.goneisamea.grwww. eskamea.gr

ΠΡΟΣ:

Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων Μαθητών Ελλάδας (Α.Σ.Γ.Μ.Ε.)

Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλογών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.)

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Ειδικής Αγωγής (Π.Ε.Σ.Ε.Α.)

Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ο.Λ.Μ.Ε.)

Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (Δ.Ο.Ε.)

Σύλλογοι Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (Σ.Α.Τ.Ε.Α.)

Σύλλογος Εργαζομένων στις Μονάδες, τα Ιδρύματα και τα Σχολεία Ειδικής Αγωγής (Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Μ.Μ.Ε.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

«ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ»

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/12/2013 14:30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ  (ΚΑΝΙΓΓΟΣ 27, 5ος ΟΡΟΦΟΣ)

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Κοντεύουν τα Χριστούγεννα και η κατάσταση στις δομές Ειδικής Αγωγής (Ειδικά Σχολεία, ΚΕΔΔΥ κ.α.) είναι εκρηκτική.

Πάνω από 185 χιλιάδες παιδιά με αναπηρία είναι κυριολεκτικά κλεισμένα μέσα στο σπίτι τους, δεν παρακολουθούν καμία μορφή εκπαίδευσης και αγωγής γιατί τα κενά σε εκπαιδευτικούς, σε ειδικό εκπαιδευτικό, σε ειδικό επιστημονικό και σε ειδικό βοηθητικό προσωπικό ανέρχονται σε χιλιάδες! Γιατί δεν υπάρχουν τα απαραίτητα Μέσα Μεταφοράς! Γιατί οι υπάρχουσες μονάδες Ειδικής Αγωγής κι Εκπαίδευσης πολύ απλά δεν επαρκούν!

Σαν αποτέλεσμα, τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε και το φαινόμενο μαθητές να εγγράφονται στα σχολεία και να αδυνατούν να παρακολουθήσουν.

Η κυβέρνηση, αντί λύσει το πρόβλημα με μόνιμους διορισμούς, αντί να ιδρύσει Ειδικά Σχολεία, προχωρά σε προσλήψεις συμβασιούχων εκπαιδευτικών μέσω ΕΣΠΑ και σε προσλήψεις ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, μέσω των προγραμμάτων 5μηνης εργασίας του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται κυριολεκτικά για βαρβαρότητα! Αξιοποιούν την τεράστια ανεργία για να «προσλάβουν» εργαζόμενους με λιγότερα από 500 ευρώ, χωρίς καν ασφάλιση, για 5 μήνες!

Όμως, τι εκπαιδευτικό έργο μπορεί να προσφέρει ένας εργαζόμενος μέσα σε 5 μήνες; Και με τι κουράγιο; Μόλις θα αρχίσει να προσαρμόζεται στο περιβάλλον ενός Ειδικού Σχολείου, μόλις αρχίσει να γίνεται αποδεκτός από ένα παιδί με αυτισμό, θα απολύεται! Πρακτικά, δεν θα προλάβει να προσφέρει καν εκπαιδευτικό ή επιστημονικό έργο!

Ουσιαστικά, πρόκειται για προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, που αντικαθιστούν τη μόνιμη εργασία με ελαστικές σχέσεις, που έχουν τραγικές συνέπειες στα παιδιά με αναπηρία, στις οικογένειές τους, συνολικότερα στην Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση, στα εργασιακά δικαιώματα.

Είναι φανερό ότι Κυβέρνηση-Ε.Ε. θέλουν να τελειώνουν με τα δημόσια Ειδικά Σχολεία, με τις δημόσιες μονάδες Ειδικής Αγωγής. Αυτή είναι η περιβόητη στρατηγική της δήθεν ένταξης και αποασυλοποίησης της Ε.Ε. Η Ειδική Αγωγή κι Εκπαίδευση να μετατραπεί από υποχρέωση του κράτους σε εμπόρευμα, μέσω επικίνδυνων κι ευκαιριακών προγραμμάτων. Ως εδώ! Φτάνει πια! Να τους εμποδίσουμε!

Σας καλούμε σε ανοιχτή σύσκεψη και κοινή συνέντευξη τύπου την Παρασκευή 20/12 14:30 στην αίθουσα των Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), ώστε να οργανώσουμε την πάλη μας και να απαιτήσουμε: να βρει κάθε παιδί με αναπηρία και με μαθησιακή δυσκολία το δικό του σχολείο,  για να μην χάσει κανένας εργαζόμενος τη δουλειά του, για την κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς,  για την ίδρυση δημόσιων σχολείων και μονάδων Ειδικής Αγωγής

Αθήνα, 18/12/2013

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 23 Δεκέμβριος 2013 21:48)