ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 23/8/2013
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 23/8/2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 23/8/2013

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

(Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ. και φαξ: 210 52 21 411)

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες οι ζωές μας σε κίνδυνο, ξεσηκωμός!

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΣΤΙΣ 12 μμ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την κινητοποίηση που οργανώνει το ΠΑΜΕ Υγείας Πρόνοιας και Σωματεία Εργαζομένων των Νοσοκομείων που κλείνουν, την Παρασκευή 23 του Αυγούστου που είναι η μέρα που έχει ανακοινωθεί πως θα δοθούν στην δημοσιότητα τα ονόματα των 1.618 εργαζομένων που προορίζονται για την κινητικότητα-απόλυση

  

Κυβέρνηση, τρόικα και Ε.Ε. συνεχίζουν την βάρβαρη πολιτική και στην υγεία, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Κλείνουν νοσοκομεία, διαλύουν εξειδικευμένα τμήματα για βαριές χρόνιες παθήσεις και την αναπηρία. Τα ΚΑΦΚΑ μέσω των συγχωνεύσεων οδηγούνται σε κλείσιμο και στους ιδιώτες, ενώ τα ιδρύματα χρονιών παθήσεων έχουν καταντήσει αποθήκες ψυχών.

Έκλεισαν όλα τα νοσοκομεία του ΙΚΑ(1ο , 3ο ,7ο), κλείνουν τώρα άλλα 8 και έπεται συνέχεα. Το κλείσιμο νοσοκομείων έχει δραματικές επιπτώσεις στην υγεία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και ιδιαιτέρα στους ανάπηρους και στους χρόνιους πάσχοντες.

Νοσοκομεία που παρά τα τεράστια προβλήματα τους, την υποχρηματοδότηση, τις ελλείψεις προσωπικού, τις πληρωμές που επέβαλαν στους ασθενείς για τις εξετάσεις και τη νοσηλεία, παρόλα αυτά στήριζαν έστω και περιορισμένα την υγεία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

 

 

 

Περισσότερος αναγκαίος από ποτέ ο αποφασιστικός αγώνας, η συγκρότηση μιας πανίσχυρης λαϊκής συμμαχίας  για την ανατροπή τους, για μια άλλη κοινωνία, για μια άλλη εξουσία.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:

o Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, να μην συγχωνευθεί καμία κλινική, να μην κλείσει κανένα κρεβάτι.

o ΟΧΙ στο μέτρο της κινητικότητας. Καμία απόλυση εργαζομένου. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

o Να μην μείνει κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες επειδή δεν έχει να πληρώσει. ΟΧΙ στο χαράτσωμα των ασθενών για εξετάσεις, νοσηλεία.

Αποκλειστικά δημόσια , δωρεάν και υψηλής ποιότητας υγεία και πρόνοια, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους κοινωνικούς τομείς

 

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Αντί το κράτος να παρέχει δημόσια και δωρεάν υγεία – πρόνοια στο λαό, η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης με τις εντολές της ΕΕ μετατρέπει την υγεία σε εμπόρευμα. Όσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις-καταργήσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων. Μεταφέρουν με αυτόν τον τρόπο το κόστους στους ίδιους τους ασθενείς και στις οικογένειες τους. Την ίδια στιγμή δεκάδες χιλιάδες συνάδελφοι μας σταματούν τις αναγκαίες θεραπείες επειδή απλά δεν έχουν να πληρώσουν. Σπέρνουν με την πολιτική τους τον θάνατο για να στηρίξουν την κερδοφορία μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 27 Αύγουστος 2013 15:40)