ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ"
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ"

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ "ΑΝΑΠΛΑΣΗ"

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

Αθήνα, 31/7/2013

ΝΑ ΠΑΡΘΟΥΝΕ ΤΩΡΑ ΠΙΣΩ ΟΙ  ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ»

Ανάπηροι, χρόνιοι πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες ΑΜΕΑ, Εργαζόμενοι στις δομές αποκατάστασης, όλοι μια γροθιά να τσακίσουμε όλους εκείνους που κάνουν την ζωή μας χρήμα και κέρδος.

 

Η ΣΕΑΑΝ και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Αττικής και νήσων καταγγέλλουμε τις απαράδεκτες τρομοκρατικές απολύσεις των δύο εργαζομένων από το ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης ΑΝΑΠΛΑΣΗ, που ήταν πρότυπα στη δουλειά τους, δίπλα στον ασθενή και πάλευαν με ανιδιοτέλεια για τα δικαιώματα εργαζομένων και ασθενών. Ακόμα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους του κέντρου που βιώνουν την τρομοκρατία και τον εκφοβισμό για να μην διεκδικούν ζωή και δουλειά με δικαιώματα και ποιοτικές προσφερόμενες υπηρεσίες σε όσους τις έχουν ανάγκη. Αυτός είναι ο δρόμος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στον ευαίσθητο χώρο της αποκατάστασης που με τις πλάτες των εκάστοτε κυβερνήσεων προσφέρει τρομοκρατία, απλήρωτη εργασία, απολύσεις για τους εργαζόμενους, απαξίωση, υποβαθμισμένες υπηρεσίας για τους περιθαλπόμενους.

Οι ανάπηροι ζούμε καθημερινά τις συνέπειες τις ιδιωτικοποίησης σε υγεία, πρόνοια, αποκατάσταση, αφού και οι ελάχιστες εναπομείνασες δημόσιες δομές διαλύονται(από τα 2.000 κρεβάτια αποκατάστασης που χρειαζόμαστε σαν χώρα υπάρχουν μόνο 200 δημόσια) και έτσι οι ανάπηροι αφήνονται έρμαια στα νύχια των ιδιωτών, πληρώνοντας από την τσέπη τους χιλιάδες ευρώ για να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες η κατάσταση στο κέντρο ΑΝΑΠΛΑΣΗ δεν είναι μοναδική, είναι το σύνηθες για τα ιδιωτικά κέντρα αποκατάστασης που ξεζουμίζουν εργαζόμενους και ασθενείς. Οι εργοδότες του χώρου έχουν σύμμαχούς τους την κυβέρνηση, την  ΕΕ, τη ΤΡΟΙΚΑ αλλά και τα κόμματα που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια την επιχειρηματικότητα και τον ευρωμονόδρομο.

Δεν πρόκειται να σταματήσουν εδώ, έρχονται χειρότερα, γιατί τέτοιες είναι οι ανάγκες της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Στη νέα επίθεση που ετοιμάζουν, στο κλίμα εκφοβισμού που καλλιεργούν μόνη απάντηση είναι ο οργανωμένος αντιμονοπωλιακός αγώνας όλων αυτών που πλήττονται από την εξουσία των μονοπωλίων, εργαζομένων, άνεργων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, της νεολαίας, των γυναικών, των ανάπηρων και των οικογενειών τους των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Ο ΦΟΒΟΣ ΜΑΣ ΤΡΕΦΕΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ, Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΡΕΜΟΥΝ.

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

  • Να παρθούν τώρα πίσω οι απολύσεις.
  • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του κέντρου.
  • Δημοσιοποίηση όλων των ιδιωτικών κέντρων και δομών αποκατάστασης.
  • Ίδρυση Δημόσιου Κέντρου Αποκατάστασης πλήρως στελεχωμένο που θα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για όλους για την κάλυψη των αναγκών αποκατάστασης της χώρας μας
  • Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, αποκατάσταση με απαγόρευση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους ευαίσθητους τομείς

 

Προειδοποιούμε ότι η προβοκάτσια του κλινικάρχη της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ θα πέσει στο κενό. Δεν εμπόδιζαν οι συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και της ΣΕΑΑΝ που είχαν πάει να διαμαρτυρηθούν στο κέντρο για τις απολύσεις τους ασθενείς να μπουν στο κέντρο. Αυτό που  εμποδίζει τους ασθενείς που έχουν ανάγκη αποκατάστασης(πολυτραυματίες, χτυπημένοι από εγκεφαλικά, κλπ)ή τους αναγκάζει να φεύγουν πρόωρα πριν ολοκληρωθεί η θεραπείας τους είναι ότι δεν έχουν να πληρώσουν.

 

Η Γραμματεία της ΣΕΑΑΝ

Τελευταία Ενημέρωση (Πέμπτη, 08 Αύγουστος 2013 12:51)