ΣΕΜΙΣΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. ΣΕΜΙΣΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

ΣΕΜΙΣΕΑ ΓΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ

Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής

(Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α.)

Χαλκοκονδύλη 13, 104 32 Αθήνα

τηλ.: 2105238148, 6973929817 fax: 2105230819, e-mail: semisea@yahoo.gr

 

Αθήνα, 15/01/2013

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ

 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

 

ΤΟ Σ.Ε.Μ.Ι.Σ.Ε.Α. (Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής) δηλώνει την ακέραια συμπαράστασή του στον δίκαιο, ταξικό αγώνα της αγροτιάς. Ο αγώνας των αγροτών χρήζει της έμπρακτης στήριξης όλων των κλάδων και ταξικών σωματείων καθώς μάχεται την ίδια την πηγή της εξαθλίωσης των λαών, δηλαδή την αντιλαϊκή και φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση και την ΕΕ.

Η κυβέρνηση με τον ίδιο τρόπο που βίαια επιχείρησε να τρομοκρατήσει τον αγώνα των εργαζομένων του ΜΕΤΡΟ και των Ναυτεργατών επιτάσσοντάς τους, δηλαδή χρησιμοποιώντας την αστική νομοθεσία, " τον Νόμο και την Τάξη τους" καθώς και δυνάμεις καταστολής, όμοια επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους αγωνιζόμενους αγρότες καθώς παρέταξε κλούβες με ΜΑΤ με σκοπό να κλείσουν το δρόμο στους αγώνες των μαχόμενων αγροτών.

Η κυβέρνηση και η ΕΕ στοχεύουν στην κάρπωση του εργατικού μόχθου των αγροτών, της γης που οι ίδιοι ι αγρότες καλλιεργούν ως ότου αυτή να ανήκει στα χέρια λίγων πλουτοκρατών. Αυτός ο γενικότερος στόχος της κυβέρνησης όμως, που αφορά κάθε κλάδο, που τάσσεται εναντίον αυτού που μοχθεί και υπέρ αυτού που εκμεταλλεύεται την εργασία έτερων, δε θα μας βρει υποταγμένους και σιωπηλούς. Είμαστε εκεί, όλοι για έναν και ένας για όλους δίνοντας το χέρι μας σε όποιον σηκώνεται. Ηχηρά και δυναμικά, τα μέλη του ΣΕΜΙΣΕΑ στηρίζουμε τους ταξικούς αγώνες των αγροτών και των υπόλοιπων εργατών και καταγγέλλουμε τον αυταρχισμό της κυβέρνησης που με τα "νόμιμα" μέσα της στοχεύει στη διάλυση οποιουδήποτε δικαιώματος και αξιοπρέπειας.