Συγκέντρωση στις 3 Δεκέμβρη
Αρχική Ανακοινώσεις Σ.Ε.Α.ΑΝ. Συγκέντρωση στις 3 Δεκέμβρη

Συγκέντρωση στις 3 Δεκέμβρη

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, www.eskamea.gr, seaan@hotmail.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Ανάπηροι, γονείς και κηδεμόνες, αγωνιστικά μπροστά ! 

Όλοι στην συγκέντρωση στις 3 Δεκέμβρη στις 9:30 στην πλατεία Ομονοίας! 

Οι εξαιρέσεις ήταν μια απάτη. Ο εμπαιγμός τρικομματικής κυβέρνησης και ΕΣΑΜΕΑ αποκαλύφθηκε.

Διαδηλώνουμε:

 • ενάντια στις περικοπές σε μισθούς συντάξεις και επιδόματα, για να σταματήσουν οι πληρωμές στα φάρμακα και τις θεραπείες.
 • Ενάντια στην εμπορευματοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της ειδικής αγωγής.
 • Αντιπαλεύουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα της τρικομματικής κυβέρνησης, της τροϊκα, του  κεφαλαίου και της ΕΕ.

Γυρίζουμε την πλάτη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, σε ΕΣΑΜΕΑ, ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, στηρίγματα αυτής της βάρβαρης πολιτικής που για του κόσμου τα μάτια έρχονται σήμερα σαν εξαπατημένες παρθένες και διαμαρτύρονται γιατί οι ανάπηροι εξαιρέθηκαν των εξαιρέσεων. Συνειδητά εξαπατούν, είναι συνυπεύθυνοι, είναι επικίνδυνοι.

 Ήξεραν από χρόνια τα σχέδια για το πετσόκομμα των επιδομάτων, τα οποία έγιναν πολύ πιο φανερά τον τελευταίο χρόνο. Από το καλοκαίρι είχε γίνει φανερό ότι ήταν στο πακέτο των μέτρων για το τρίτο μνημόνιο οι περικοπές των επιδομάτων των ΑΜΕΑ, πράγμα που αποκαλύφθηκε μετά τη δυναμική κινητοποίηση της ΣΕΑΑΝ στις 30/08 στο υπουργείο οικονομικών οπότε και συγκρούστηκε με τα ματ και ανάγκασε τον Στουρνάρα να δεχτεί αντιπροσωπία στην οποία παραδέχτηκε τους παραπάνω σχεδιασμούς. Στην συνέχεια, η ΣΕΑΑΝ και ο ΕΝΙΑΙΟΣ κλιμάκωσαν τον αγώνα  με  αιφνιδιαστική  κινητοποίηση στο  Υπουργείο Εργασίας την ώρα που γινόταν συνάντηση με την Τρόϊκα αναγκάζοντας την ΕΣΑΜΕΑ καθυστερημένα να κινητοποιηθεί.

Έτσι και τώρα όταν ψηφίστηκαν τα μέτρα το έκαναν «γαργάρα» γιατί λέει «εξαιρεθήκαμε», ενώ ήξεραν ότι προσωρινά και για λόγους τακτικής είχε γίνει η εξαίρεση των ΑΜΕΑ. Με πρόσχημα τις εξαιρέσεις δεν πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις στις 6 και 7 Νοέμβρη και στην 48ωρη απεργία ενώ, έρχονται σήμερα να «ανακαλύψουν» την αναλγησία της κυβέρνησης (!)

Λες και τα υπόλοιπα μετρά δεν έπλητταν την οικογένεια του ανάπηρου, λες και είναι θέμα αναλγησίας κάποιου υπουργού και όχι μία συνειδητή ταξική πολιτική στήριξης της κερδοφορίας του κεφαλαίου που εξαθλιώνει εργαζόμενους, ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες από τα  φτωχά λαϊκά στρώματα.

Να γιατί εμείς λέμε χρόνια τώρα ότι με αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες οι αγώνες είναι καταδικασμένοι να ηττηθούν, να λειτουργούν σαν βαλβίδα εκτόνωσης του συστήματος για να διευκολύνετε η βάρβαρη αντιλαϊκή αντιαναπηρική πολιτική.

Να γιατί υπάρχει η ανάγκη να καθαιρεθούν, να απομονωθούν αυτές οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και  να δυναμώσει η ΣΕΑΑΝ που είναι η μόνη γνήσια αγωνιστική φωνή του αναπηρικού κινήματος, να συμπαραταχθούμε οι ανάπηροι, οι γονείς και κηδεμόνες των λαϊκών οικογενειών με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, το ΠΑΜΕ,  την κοινωνική συμμαχία όλων αυτών που πλήττονται από αυτήν την πολιτική, για να μπορέσουμε να τους σταματήσουμε, για να τους ανατρέψουμε.

Κάνουμε ο καθένας από μας υπόθεση του την επιτυχία της κινητοποίησης στις 3 Δεκέμβρη στις 9:30 π.μ. στην Ομόνοια.

Τιμάμε αγωνιστικά τα θύματα του πογκρόμ των αναπήρων που έγινε από τα τάγματα ασφαλείας και τους ναζί στις 30 του Νοέμβρη του '43 με δεκάδες εκτελεσμένους και χιλιάδες βασανισμένους. 

Αγωνιστικά διεκδικούμε:

 1. Όχι στην απάτη των εξαιρέσεων. Καμία περικοπή σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. Ούτε ένα ευρώ για την πλουτοκρατία.
 2. Επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών ύψος.
 3. Εδώ και τώρα έκτακτη οικονομική ενίσχυση 1000? για όλες τις οικογένειες των ΑΜΕΑ  ενόψει των εορτών για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν στοιχειωδώς τις επιπτώσεις από τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης και την κρίση.
 4.  Καμιά πληρωμή για φάρμακα, εξετάσεις, θεραπείες, τεχνικά βοηθήματα. Κανένας χωρίς τα αναγκαία φάρμακα και θεραπείες. Κανένα σπίτι χωρίς τα αναγκαία τρόφιμα ή ρεύμα επειδή δεν έχει να πληρώσει. Να ανοίξουν οι υποδομές των δημόσιων ιδρυμάτων πρόνοιας για την εξασφάλιση της σίτισης των άνεργων αναπήρων, των ανίκανων προς εργασία και των ηλικιωμένων.
 5. Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ και του ΚΕΒΑ. Να καταβάλλεται κανονικά το επίδομα αναπηρίας ή η αναπηρική σύνταξη για όσο διάστημα  καθυστερούν οι επιτροπές να εξετάσουν τα αιτήματα ή να επανεξετάσουν την χορήγησή τους.
 6. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στα φάρμακα και στα τεχνικά βοηθήματα των ΑΜΕΑ. Κανένας φόρος στα εισοδήματα από μισθούς, συντάξεις και επιδόματα. 25000? αφορολόγητο εισόδημα για τον ανάπηρο, 50000? για την οικογένεια και 5000? για κάθε παιδί. Όχι στα χαράτσια και την φοροληστεία.
 7. Δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων για την εκπαίδευση, την αποκατάσταση και την καθημερινή ζωή του αναπήρου.
 8. Ίδρυση δημόσιου τεχνολογικού ινστιτούτου για την έρευνα, την παραγωγή αλλά και την εισαγωγή εκεί που επιβάλλεται, και την δωρεάν διάθεση σε όλους τους ανάπηρους και τους χρόνιους πάσχοντες όλων των απαραίτητων τεχνολογικών βοηθημάτων αλλά και τεχνητών μελών.
 9. Άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ από τον κρατικό προϋπολογισμό και άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων σε ασθενείς, ανάπηρους, χρόνιους πάσχοντες αλλά και στους υγειονομικούς.
 10. Ολοκλήρωση όλων των διαγωνισμών του νόμου 2643 που εκκρεμούν ακόμα και αυτόν του ιδιωτικού τομέα και άμεση τοποθέτηση στις θέσεις εργασίας όλων των επιτυχόντων χωρίς κανέναν αποκλεισμό ή εξαίρεση. Μαζικές προσλήψεις αναπήρων, χρονίως πασχόντων και γονιών και κηδεμόνων ΑΜΕΑ με μόνιμη, σταθερή δουλειά με ευθύνη του κράτους. Δουλειά για όλους τους ικανούς προς εργασία ανάπηρους. Όχι στην ανεργία που ρημάζει τις ζωές μας.
 11. Πάγωμα όλων των δανείων προς τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειες των φτωχών λαϊκών οικογενειών. Κανένα σπίτι σε πλειστηριασμό. Διαγραφή των δανείων σε άνεργους, αυτοαπασχολούμενους που έχουν αναγκαστεί να κλείσουν το μαγαζί τους και σε αυτούς που αδυνατούν πλέον να πληρώνουν τις δόσεις λόγω των περικοπών. 

 

Κανένας μόνος του στην θύελλα!!!

Όλοι για έναν και ένας για όλους!!!

Στις 3 του Δεκέμβρη κανένας ανάπηρος στο σπίτι του, κανένας ανάπηρος για δουλειά!

Όλοι στο δρόμο, στις 9:30 στην πλατεία Ομονοίας!!!

 

Νοέμβρης  2012

Τελευταία Ενημέρωση (Παρασκευή, 30 Νοέμβριος 2012 10:42)