ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΑΠΡΙΛΗΣ 2019
Αρχική Ανακοινώσεις Ε.Σ.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΑΠΡΙΛΗΣ 2019

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΥΦΛΩΝ ΑΠΡΙΛΗΣ 2019

ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, τηλ: 210-5221411

www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

Καταγγελία

Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός χτύπησε ξανά! Απέκλεισαν για μία ακόμα φορά το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ τυφλών, των συνδικαλιστών της Σ.Ε.Α.ΑΝ., από τις αρχαιρεσίες του εκλογοαπολογιστικού συνεδρίου της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών, με πρόσχημα ότι δε συμπληρώνει τον αριθμό των υποψηφίων που προβλέπει το καταστατικό.

Όταν το καταστατικό προβλέπει απλή αναλογική και βάση το εκλογικό σώμα οι αγωνιστικές δυνάμεις εκλέγουν 5 μέλη από τα 25 του Γενικού Συμβούλιου της Ομοσπονδίας.

Καταλαβαίνουμε, μια Ομοσπονδία επιχείρηση δεν μπορεί να έχει μέλη στη Διοίκησή της ανθρώπους που αντιπαλεύουν την επιχειρηματική δράση στο συνδικαλιστικό κίνημα και ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα, Υγεία, Πρόνοια, Ειδική Αγωγή.

Η παραπάνω εξέλιξη χρεώνει ακέραια την ευθύνη τις δυνάμεις που στηρίζουν την πλειοψηφία της διοίκησης της Ομοσπονδίας, την ηγεσία της ΕΣΑμεΑ, αλλά και τα κόμματα του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ και υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, κύριος Βαρδακαστάνης, είναι ο αδιαμφισβήτητα καθοδηγητής της συγκεκριμένης ομάδας. Η γραμματέας της Ομοσπονδίας τυφλών είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένη στο Περιφερειακό συμβούλιο της Αττικής με τον συνδυασμό της κυρίας Δούρου.

Είχαν το θράσος να εμφανίζονται παραμονές του Συνεδρίου ότι θέλουν να λύσουν το πρόβλημα με τον προσδιορισμό άμεσα καταστατικού συνέδριου, όμως και τον Συνδυασμό ακύρωσαν και αρνήθηκαν να θέσουν το θέμα στο συνέδριο, αλλά και το να μπουν ατομικές ανεξάρτητες υποψηφιότητες, αρνήθηκαν τελικά να δεχτούν, ενώ στη συνάντηση που έγινε χθες το πρωί είχαν δηλώσει ότι θα τις δεχτούν και από ότι φαίνεται με εντολή άνωθεν, μετά τη λήξη της συνάντησης, ενημέρωσαν τους εκπροσώπους της ΕΣΚ τυφλών ότι ούτε οι ατομικές υποψηφιότητες γίνονται δεκτές.

Είναι γελασμένοι αυτοί και οι πάτρωνες τους, Κυβέρνηση, κόμματα του κεφαλαίου, και επιχειρηματίες του χώρου ότι όσους μαφιόζικους μηχανισμούς και να στήσουν, όσα λεφτά και να δώσουν για να «μπουκώσουν» τους πρόθυμους δε θα τα καταφέρουν! Οι τυφλοί με αξιοπρέπεια θα οργανώσουν τον αγώνα τους, όπως καταγράφηκε στο δρόμο, με τη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, που πραγματοποίησε η ΣΕΑΑΝ, μαζί με τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες Ιδρύματα Σχολεία Ειδικής Αγωγής στις 11 του Απρίλη.

Δεικτικό για του ρόλου του κυβερνητικού, επιχειρηματικού συνδικαλισμού στο χώρο των ΑμεΑ είναι ότι ενώ αυτές τις ημέρες μπήκε σε εφαρμογή ο νέος κανονισμός του ΕΟΠΥΥ, ο γνωστός ΕΚΠΥ (Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας) που κόβει μαζικά θεραπείες Ειδικής Αγωγής από παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, ούτε η ΕΣΑμεΑ, αλλά ούτε και η ηγεσία της ΕΟΤ βρήκαν να πουν μια κουβέντα.

Το ίδιο και για τις εγκύκλιους του υπουργείου Παιδείας, που ξηλώνουν και τα τελευταία στηρίγματα της Ειδικής Αγωγής στα κοινά σχολεία με τη συγκρότηση εκπαιδευτικών συμβουλίων από μη ειδικούς, που θα καταρτίζουν εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά με αναπηρίες και μαθησιακές δυσκολίες, ενώ η άλλη θέτει σαν προϋπόθεση για να λειτουργήσουν τα τμήματα ένταξης την ανάληψη του κόστους λειτουργίας από τους Δήμους.

Βέβαια η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ έχει άλλα ενδιαφέροντα και προτεραιότητες.

Με υπόμνημά της στην Κυβέρνηση σαν γνήσιος επιχειρηματικός όμιλος, ζητάει, στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την τράπεζα επενδύσεων που είναι στη Βουλή, να εκπροσωπηθεί επίσημα (θεσμικά)!!!!! στην επιτροπή που θα διανέμει και θα εγκρίνει τα επενδυτικά πακέτα.

Ο καθείς με τις αξίες του!!!!!

Καλούμε τους τυφλούς και τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες, να τους γυρίσουν την πλάτη. Να δυναμώσουν τη ΣΕΑΑΝ, τον Ενιαίο, να συγκροτήσουν επιτροπές αγώνα, να προκαλέσουν γενικές συνελεύσεις στα όποια υπαρκτά πρωτοβάθμια σωματεία και συλλόγους.

Οι τυφλοί σύνεδροι της ΕΟΤ, έχει ο καθένας προσωπική ευθύνη, ν’ ακυρώσουν με τη στάση τους και τη ψήφο τους τα σχέδια της ομάδας Βαρδακαστάνη, Τσαβαλιά. Σχέδια ,που είναι γνωστά και δρομολογημένα από καιρό για την επιβολή σιγής νεκροταφείου στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των τυφλών και των ΑμεΑ, γιατί δε γίνεται να τις θες επιχειρήσεις ή άντε «πλασιέδες» των επιχειρήσεων και να υπάρχουν κάποιοι απροσάρμοστοι!!!! να μιλούν για αγώνες, δικαιώματα και την κατάργηση της εμπορευματοποίησης των αναγκών των αναπήρων.

Τα σχέδια αυτά δε θα μπορούσαν να ολοκληρωθούν αν δεν συνδέονται και με έναν πιο συγκεκριμένο στόχο, την αποκομμουνιστικοποίηση των συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η επιτυχία της χθεσινής κινητοποίησης και η ανταπόκριση που είχε μας κάνει περισσότερο από βέβαιους ότι δε θα τα καταφέρουν.

Αθήνα, 12/4/2019

 

 

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2019 07:08)