ΕΚΛΟΓΗΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ
Αρχική Ανακοινώσεις Ε.Σ.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΕΚΛΟΓΗΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ

ΕΚΛΟΓΗΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 

 

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος,

τηλέφωνο: 210-5221411

νέος αριθμός αυτόματου τηλεφωνητή για την ενημέρωσή σας: 212-2136130 ιστοσελίδα: www.eskamea.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Όλοι στη συγκέντρωση - συζήτηση που διοργανώνει η ΕΣΚ τυφλών τη Δευτέρα 22 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου οικοδόμων, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος.

Ο Συνδυασμός της ΕΣΚ - ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, που στηρίζεται από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (Σ.Ε.Α.ΑΝ.), απευθύνεται σε κάθε τυφλό και σε κάθε άνθρωπο με προβλήματα όρασης και τον καλεί να πάρει μέρος στις εκλογές για τα νέα όργανα του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών και για την εκλογή αντιπροσώπων για τα συνέδρια της ΕΟΤ και της ΕΣΑμεΑ, στις 3 και στις 4 του Νοέμβρη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και στις 4 του Νοέμβρη στις έδρες των παραρτημάτων, για την υπόλοιπη Ελλάδα.

Θεωρούμε ότι πρέπει κάθε εργαζόμενος, όσοι έχουμε απομείνει, άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, μαθητές, τυφλοί των λαϊκών οικογενειών, να πούμε και με τη ψήφο μας και με τον αγώνα μας, δεν πάει άλλο.

Δεν μπορούμε να είμαστε στο 2018 και η συντριπτική πλειοψηφία των ικανών προς εργασία αναπήρων να είναι περιθωριοποιημένη, να είναι άνεργη, γιατί η εκπαίδευση των τυφλών, των αναπήρων και η ένταξή τους στην παραγωγή δεν μπορεί να εξασφαλίσει τα προσδοκώμενα κέρδη στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στο κεφάλαιο.

Γιατί δε μπορούμε να ανεχτούμε, με μνημόνια και χωρίς μνημόνια, να πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις, δημόσιες κοινωνικές δαπάνες και υπηρεσίες Υγείας, Πρόνοιας, Παιδείας, Ειδικής Αγωγής για να στηριχθεί η μοναδική αξία που κυριαρχεί στην κοινωνία της εκμετάλλευσης, η κερδοφορία.

Δεν το χωράει ανθρώπου νους, ότι ενώ κάνει τέτοια γιγάντια βήματα η επιστήμη, η τεχνολογία, για να τα αξιοποιήσεις θα πρέπει να έχεις να τα πληρώσεις. Τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα όταν αυτές οι κατακτήσεις της επιστήμης, αντί να χρησιμοποιηθούν για να βελτιώσουν τη ζωή των εργαζόμενων ανθρώπων, των αναπήρων, των τυφλών, για την προστασία της υγείας μας, την εκπαίδευση, την ένταξη στην παραγωγή, η χρησιμοποίησή τους έχεις ως αποτέλεσμα τη χειροτέρευση της ζωής των ανθρώπων του λαού, γιατί γίνονται μέσα εκμετάλλευσης στα χέρια των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Για παράδειγμα οι αυτοματισμοί στην παραγωγή, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και τα συστήματα πληροφορικής, ενώ θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στη μείωση των ωρών εργασίας, στη βελτίωση της ζωής των εργαζομένων, στην ένταξη των αναπήρων στην παραγωγή, στα εργοστάσια, στις επιχειρήσεις, στη λειτουργία των υπηρεσιών, αυτοί οι εκσυγχρονισμοί χρησιμοποιούνται για να πεταχτούν μαζικά εργαζόμενοι στην ανεργία, την εντατικοποίηση της δουλειάς αυτών που μένουν, γιατί έτσι εξασφαλίζουν ακόμα περισσότερα κέρδη οι επιχειρηματίες. Ενώ οι ανάπηροι πετιούνται μαζικά στην ανεργία, γιατί απλά οι αναγκαίες προσαρμογές κοστίζουν στον εργοδότη, ενώ ο ανάπηρος δεν μπορεί να δουλεύει 10 με 12 ώρες την ημέρα και πότε στο ένα πόστο και πότε στο άλλο, άρα δεν μπορεί να αποδώσει τα ανάλογα προσδοκώμενα κέρδη στους εργοδότες.

Τα πράγματα στην Υγεία είναι ακόμα χειρότερα. Αν έχεις λεφτά μπορείς ν’ αγοράσεις τα ειδικά τεχνολογικά βοηθήματα, ειδικούς φακούς, γυαλιά, αλλά και να πας σε εξειδικευμένα ιδιωτικά Κέντρα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό για το γλαύκωμα ή τη μεταμόσχευση. Αλλιώς θα περιμένεις να κλείσεις ραντεβού σε τρεις, έξι μήνες ή ένα χρόνο σ’ ένα δημόσιο νοσοκομείο να σε δει ένας ειδικευόμενος, γιατί για να σε δει ένας διευθυντής θα πρέπει να «τα σκάσεις» στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία που λειτουργούν στα δημόσια νοσοκομεία. Αν είσαι καρκινοπαθής; Για να κάνεις ακτινοβολίες πρέπει να περιμένεις έξι με οκτώ μήνες, εκτός και αν «τ’ ακουμπήσεις χοντρά» στα ιδιωτικά νοσοκομεία.

Αλήθεια αν ίσχυε το λεγόμενο καταπιεστικό μέτρο που εφάρμοζαν οι πρώην σοσιαλιστικές χώρες για καθολικές υποχρεωτικές προληπτικές εξετάσεις όλου του πληθυσμού από τη βρεφική ηλικία και για όλη του τη ζωή, πόσες ασθένειες θα είχαν εξαφανιστεί και πόσο θα είχαν περιοριστεί οι καρκινοπαθείς και αυτοί που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις;

Τα αγαθά των καπιταλιστών της ελεύθερης οικονομίας, τα απολαμβάνουμε σήμερα με το παραπάνω, με την επανεμφάνιση ασθενειών που είχαν εξαφανιστεί, την αύξηση των αναπήρων, των καρκινοπαθών και γενικότερα των χρονίως πασχόντων, τη μείωση του προσδόκιμου ζωής, ιδιαίτερα των εργαζόμενων των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Αγαθά - εγκλήματα που είναι σε πλήρη επάρκεια στην ελεύθερη οικονομία και που απολαμβάνουμε είτε με αριστερές, είτε με κεντροαριστερές ή δεξιές κυβερνήσεις.

Αυτή την πολιτική και αυτά τα συμφέροντα, με συνέπεια στηρίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τα κόμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων που εμφανίζονται σήμερα σαν σωτήρες, γιατί ομονοούν και δοξάζουν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, την «αγία» επιχειρηματικότητα.

Για αυτά τα συμφέροντα είναι ικανοί και το κάνουν, να εμπλέξουν τη χώρα μας, το λαό μας στα σχέδια πολέμου του ΝΑΤΟ, για τα κοιτάσματα, τους αγωγούς πετρελαίου και φυσικού αερίου, για τους δρόμους μεταφοράς των προϊόντων, για τις σφαίρες επιρροής. Γι’ αυτό έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε μια απέραντη ΝΑΤΟική βάση, από εδώ άλλωστε έφυγαν τα καράβια που βομβάρδισαν τη Συρία. Ελληνικά πλοία μαζί με αμερικάνικα και ΝΑΤΟικά περιπολούν στα παράλια της Λιβύης, του Λιβάνου, της Συρίας, αλλά και στη Μαύρη Θάλασσα.

Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ πληρώνουμε για τα συμφέροντα του ΝΑΤΟ, όταν στη χώρα μας μάς αφήνουν χωρίς φάρμακα, θεραπείες, σχολεία και συντάξεις. Όλα υποταγμένα, υποδομές, στρατεύματα και ανθρώπινο δυναμικό στην επερχόμενη σύγκρουση ΝΑΤΟ, Ρωσίας, αλλά και Κίνας.

Ο λαός μας, οι λαοί, οι ανάπηροι δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε, δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε από έναν τέτοιο πόλεμο. Να γιατί πρέπει να ενωθούμε, ν’ αγωνιστούμε ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, ΝΑΤΟ και ΕΕ, για την απεμπλοκή της χώρας μας από τους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς, για το κλείσιμο όλων των βάσεων και την επιστροφή στη χώρα μας των 13 αποστολών που σήμερα είναι εκτός συνόρων. Δεν είμαστε αναλώσιμοι! Τα παιδιά μας δε θα γίνουν κρέας για τα κανόνια τους! Με τον αγώνα μας οι ανάπηροι, ο λαός μας, οι λαοί, μπορούμε να τους στείλουμε στα τσακίδια!

ΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

«ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ»

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς που η λεγόμενη επόμενη μέρα και η «μεταμνημονιακή εποχή» δεν αλλάζουν κάτι στη ζωή σας, δε σας ελαφρύνουν από τα βάρη που έφεραν τα 10 χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Σε εσάς, που αναγνωρίζετε την καθημερινή δράση του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, τη Σ.Ε.Α.ΑΝ., τους αγώνες της ΕΣΚ τυφλών στον ΠΣΤ, απευθυνόμαστε σε εσάς που παρά τις επιμέρους διαφωνίες σας, αναγνωρίζετε και κατανοείτε ότι αυτή η στάση της παράταξής μας ήταν πραγματικά ασπίδα προστασίας για τα συμφέροντα των τυφλών, των αναπήρων και ότι τα πράγματα χωρίς την αγωνιστική δράση της θα ήταν χειρότερα.

Απευθυνόμαστε σε σας που ίσως τα προηγούμενα χρόνια συμμετείχατε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις και πιστέψατε στην ελπίδα μιας αριστερής κυβέρνησης και σήμερα απογοητευτήκατε και ανησυχείτε για τις εξελίξεις που αφορούν τα γενικότερα ζητήματα, αλλά και τα ζητήματα του χώρου μας.

Απευθυνόμαστε σε σας τους νέους, που μεγαλώσατε στα χρόνια της κρίσης και βλέπετε το μέλλον με ανησυχία και ανασφάλεια.

Καμία αναμονή!

Η Κυβέρνηση με αφορμή το τυπικό τέλος του 3ου μνημονίου, κοροϊδεύει, όταν μιλάει για επιστροφή στην κανονικότητα στην άσκηση πολιτικής. Η «κανονικότητα» της κυβέρνησης, της ΕΕ και του κεφαλαίου περιλαμβάνει μνημόνια διαρκείας. Άλλωστε ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά ούτε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αστικής διαχείρισης δεν θέλουν και ούτε πρόκειται να καταργήσουν ούτε έναν από τους εκατοντάδες εφαρμοστικούς νόμους των τριών μνημονίων. Για τις κυβερνητικές καρέκλες ξεκατινιάζονται και για τίποτα άλλο.

Ξεμπερδεύουμε με όλους αυτούς και τα στηρίγματά τους. Άμα το πάρουμε απόφαση, ΝΑΙ, είμαστε πολύ δυνατοί. Για εμάς, για τα παιδιά μας, για τις οικογένειές μας κάνουμε το αποφασιστικό βήμα. Μπαίνουμε μπροστά! Παίρνουμε θέση στον αγώνα, με σημαία τις σύγχρονες ανάγκες μας! Δυναμώνουμε τη Σ.Ε.Α.ΑΝ., το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα! Καταδικάζουμε με τη ψήφο μας την πλειοψηφία του ΔΣ του Πανελλήνιου, της ΕΟΤ και της ΕΣΑμεΑ, που στήριξαν και στηρίζουν, με το αζημίωτο, όλα αυτά τα χρόνια, αυτή τη βάρβαρη αντιλαϊκή, αντιαναπηρική πολιτική, όλων των κυβερνήσεων.

Αν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί, αν ήταν άλλοι οι συσχετισμοί δύναμης στους συλλόγους των αναπήρων, στην ΕΣΑμεΑ, αλλά και στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, με καλύτερους όρους και αποτελέσματα θα μπορούσαμε να είχαμε αντιμετωπίσει αυτή τη λαίλαπα, αυτή τη βαρβαρότητα.

Συνάδελφε, συναδέλφισσα, ξέρουμε ότι σου ψιθυρίζουν στο αυτί «μην αντιδράτε! Τουλάχιστον μπορέσαμε και σώσαμε το επίδομα!». Λένε ψέματα!!! Αφήστε που για πολλούς τυφλούς και αναπήρους ο μισθός, η σύνταξη μειώθηκε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και σε πολλούς και το επίδομα μειώθηκε ή καταργήθηκε από τις μειώσεις των ποσοστών από τα ΚΕΠΑ. Μα από ποιους μας προστάτευσαν; Από τα κόμματα που κυβερνούν, που στελέχη τους είναι αυτοί οι ίδιοι, και τους στήριξαν, και τους στηρίζουν; Όταν ψηφιζόταν το 2ο Μνημόνιο και το πολυνομοσχέδιο, ποιοι μπήκαν μπροστά, ποιοι συγκρούστηκαν αν όχι η ΕΣΚ τυφλών, η Σ.Ε.Α.ΑΝ. και το ΠΑΜΕ, όταν αυτοί καθησύχαζαν τον κόσμο; Αλλά ποιες κινητοποιήσεις έκαναν με το 3ο Μνημόνιο και τους εφαρμοστικούς, που περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την περικοπή των επιδομάτων κατά 50% με εργαλείο τη «λειτουργικότητα»; Είναι η «5η φάλαγγα» μέσα στο αναπηρικό κίνημα, γι’ αυτό τους χρηματοδοτούν χοντρά από όλες τις μπάντες!! Ακόμα και όταν διατυπώνουν ένα αίτημα, κάνουν μια κινητοποίηση, το κάνουν για να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια, να ενσωματώσουν τις αντιδράσεις των συναδέλφων που υποφέρουν.

Να εξασφαλίσουν πάνω από όλα να μείνει αλώβητο το σύστημα της εκμετάλλευσης, για να διευκολύνονται οι κυβερνήσεις του συστήματος στα παιχνίδια τους, να δίνουν ένα και να παίρνουν δέκα, να πουλάνε κοινωνική ευαισθησία από διάφορα κοινωνικά προγράμματα για αναπήρους, για να ληστεύουν καλύτερα τους εργαζόμενους, το λαό μας, να εμπορεύονται τις ανάγκες των ΑΜΕΑ.

Ξεπερνώντας διλήμματα, αυταπάτες, πιέσεις και εκβιασμούς με δύναμη και αποφασιστικότητα ρίχνουμε στην κάλπη, στις εκλογές του Συλλόγου για όλα τα όργανα, τα ψηφοδέλτια της ΕΣΚ-ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ, τα ψηφοδέλτια του ΑΓΩΝΑ.

Οι δυνάμεις της ΕΣΚ, παρά τις δυσκολίες και τις όποιες αδυναμίες μας, λέγαμε πάντα σε όλους τους συναδέλφους την αλήθεια, δεν κοροϊδέψαμε, δεν το παίξαμε σωτήρες. Προειδοποιήσαμε για τις εξελίξεις όταν οι άλλοι εξαπατούσαν και λέγανε παραμύθια. Πρωτοστατήσαμε στον αγώνα ενάντια στη διάλυση του ΚΕΑΤ, για το δικαίωμα στη δουλειά. Αποκαλύψαμε και αντιπαλέψαμε τα σχέδια για το πετσόκομμα των επιδομάτων, όταν οι της πλειοψηφίας, και η ΕΣΑμεΑ συμφωνούσαν με ΟΛΕΣ τις κυβερνήσεις, πάνω και κάτω από το τραπέζι, καθησύχαζαν και κορόιδευαν.

Αλήθεια για τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα που μιλάει η πλειοψηφία της ΠΔΣ στο γράμμα της προς τον πρωθυπουργό λίγες μέρες πριν τις εκλογές του Συλλόγου, τώρα τις ανακάλυψε; Όταν ψηφιζόταν ο νόμος - λαιμητόμος του Κατρούγκαλου το Μάη του ’16 δεν κορόιδευε, δεν εξαπατούσε λέγοντας ότι εμάς δε μας θίγει;

Όταν ψηφιζόταν το πολυνομοσχέδιο το Γενάρη του ’18, που μαζί με την κατάργηση του δικαιώματος στην απεργία, θέσπιζε, με το άρθρο 215, τον ΟΠΕΚΑ και τη «λειτουργικότητα», για το πετσόκομμα των επιδομάτων και των συντάξεων αναπηρίας, αυτοί δεν ήταν που αρνήθηκαν κάθε συμμετοχή στις κινητοποιήσεις;

Η ΕΣΚ τυφλών και το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα, η Σ.Ε.Α.ΑΝ., όμως, δεν έμειναν με σταυρωμένα τα χέρια. Μπήκε μπροστά σε όλους αυτούς τους αγώνες μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, μαζί με τα ταξικά συνδικάτα, το ΠΑΜΕ. Πήρε τη δική του θέση στο μόνο δρόμο που μπορεί να δώσει λύσεις προς όφελος των τυφλών, των αναπήρων, των ανθρώπων από τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Στο δρόμο της μαχητικής κοινωνικής συμμαχίας, που έχει θέση κάθε συνάδελφος και συναδέλφισσα, ενάντια στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στις κυβερνήσεις τους και τα κόμματα τους, την ΕΕ και τους άλλους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, που κριτήριο της λειτουργίας της και της ανάπτυξής της δε θα είναι το κέρδος, αλλά οι συνεχώς διευρυνόμενες κοινωνικές ανάγκες των εργαζόμενων, των ανθρώπων του λαού, των ΑΜΕΑ.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

· Κατάργηση όλων των μνημονίων, όλων των αντιασφαλιστικών και εφαρμοστικών νόμων.

· Όχι στα σφαγεία των ΚΕΠΑ.

· Ούτε ένα ευρώ περικοπή σε επιδόματα και συντάξεις. Αυξήσεις τώρα!

· Το επίδομα είναι υποχρέωση του Κράτους για να καλύπτει ο τυφλός, ο ανάπηρος, τις ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία.

· Όχι στη «λειτουργικότητα», εργαλείο περικοπής παροχών και επιδομάτων.

· Κάλυψη τώρα όλων των απωλειών, επαναφορά των μισθών και των συντάξεων στο προ των περικοπών επίπεδο.

· Ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις, 751€ κατώτατος βασικός μισθός 600 € κατώτατη σύνταξη.

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ

· Μέτρα προστασίας των άνεργων και ανασφάλιστων τυφλών, άμεσα εδώ και τώρα μαζικές προσλήψεις τυφλών και αναπήρων με ευθύνη του Κράτους, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με βάση τα τυπικά και ουσιαστικά τους προσόντα και τα ενδιαφέροντά τους.

· Άμεση προκήρυξη όλων των κενών θέσεων τυφλών τηλεφωνητών, με δυνατότητα πρόσληψης και των τυφλών που δεν έχουν τελειώσει το Λύκειο, ύστερα από ταχύρυθμη εκπαίδευση, όπως ισχύει για όλους τους άλλους. Άμεση επαναφορά των θέσεων των τηλεφωνητών που καταργήθηκαν και προκήρυξη τους, όπως αυτών στις τράπεζες, με πρόσφατο παράδειγμα αυτών της ALPHA BANK.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

· Δημόσια δωρεάν Ειδική Αγωγή και εκπαίδευση με πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών των ειδικών σχολείων. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ειδικού εκπαιδευτικού, άλλου επιστημονικού και βοηθητικού προσωπικού στο ΚΕΑΤ, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και αυτών των συνεργείων και των ΜΚΟ και ένταξή τους στο ΚΕΑΤ. Κατάργηση όλων των αστικών εταιριών, όπως «Η Πρωτοπορία», που λυμαίνονται το χώρο, με απορρόφηση όλων των εργαζομένων τους στο ΚΕΑΤ. Γενναία χρηματοδότηση του Κέντρου από τον κρατικό προϋπολογισμό με προοπτική ανάπτυξής του, με βάση τις ανάγκες των τυφλών. Ολόπλευρη στήριξη του τυπογραφείου του ΚΕΑΤ με στελέχωση και σύγχρονο εξοπλισμό, στην προοπτική ανάδειξής του ως του εθνικού τυπογραφείου παραγωγής βιβλίων Braille και βιβλίων σε μεγέθυνση όλων των ειδών.

· Ανακαίνιση της παλιάς πτέρυγας του «Αμπέτειου» στην Καλλιθέα και αξιοποίησή της.

· Νέες κτιριακές εγκαταστάσεις για τη σχολή τυφλών της Θεσσαλονίκης.

· Να σταματήσει το ΚΕΑΤ να πληρώνει το χαράτσι του ΕΝΦΙΑ, που έφτασε στο σημείο να απορροφά το 100% της κρατικής επιχορήγησης.

· Μέτρα ολόπλευρης στήριξης και ενημέρωσης των γονιών των τυφλών παιδιών και με προβλήματα όρασης και ένταξης όλων των μικρών τυφλών στα εκπαιδευτικά τμήματα του Κέντρου.

· Ίδρυση Δημόσιου ειδικού Γυμνάσιου - Λυκείου για τυφλούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

· Δημόσιες επαγγελματικές σχολές για τυφλούς με δωρεάν υπηρεσίες που θα απευθύνονται σε όλες τις κατηγορίες των τυφλών και τις ηλικίες και αυτών με σοβαρά προβλήματα όρασης. Οι απόφοιτοι αυτών των σχολών, με την αποφοίτησή τους θα εντάσσονται στην παραγωγή με πλήρη εργασιακά δικαιώματα, με ευθύνη του Κράτους.

· Μέτρα στήριξης των τυφλών και των αναπήρων φοιτητών γενικότερα.

· Συγγράμματα στο Braille , αλλά και σε μεγέθυνση. Ειδικοί φακοί και οθόνες για αυτούς με προβλήματα όρασης. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, ειδικοί εκτυπωτές κτλ.

· Δωρεάν παροχή από το Κράτος όλων των απαραίτητων ειδικών τεχνολογικών βοηθημάτων, αναγκαίων για την εκπαίδευση, την επαγγελματική αποκατάσταση και την καθημερινή ζωή των τυφλών και αυτών με μερική όραση.

· Δημόσιες μονάδες με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες εκπαίδευσης, στήριξης και αποκατάστασης για όλες τις ηλικίες των τυφλών με πολλαπλές αναπηρίες.

· Να καταργηθούν τα τροφεία που πληρώνουν οι γονείς στη φιλανθρωπική οργάνωση «ΑΜΥΜΩΝΗ» αλλά και να σταματήσουν οι γονείς να πληρώνουν, γενικότερα, για τις ανάγκες εκπαίδευσης και αποκατάστασης του τυφλού παιδιού τους. Ένταξη ΕΔΩ και ΤΩΡΑ της μονάδας «ΑΜΥΜΩΝΗ» και των εργαζομένων της στο Δημόσιο.

· Να σταματήσει το έγκλημα της συνύπαρξης για την εκπαίδευσή τους, δήθεν, στην ίδια τάξη, παιδιών με πολλαπλές αναπηρίες (νοητική στέρηση κτλ) με παιδιά που έχουν μόνο πρόβλημα όρασης, με αποτέλεσμα να μην εκπαιδεύεται σωστά κανένα παιδί.

ΥΓΕΙΑ - ΠΡΟΝΟΙΑ

· Αποκλειστικά Δημόσια και δωρεάν Υγεία – Πρόνοια, για όλο το λαό. Κανένας τυφλός - ανάπηρος χωρίς την πλήρως, δωρεάν, και καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με βάση αυτά που η επιστήμη επιτάσσει.

· Μέτρα στήριξης από το Κράτος με δημόσιες ειδικές υπηρεσίες των νέων ζευγαριών των συναδέλφων και ιδιαίτερα αυτών που έχουν μικρά παιδιά.

· Δημόσιες μονάδες με δωρεάν και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για τους τυφλούς της 3ης ηλικίας.

· Ν’ ανοίξει τώρα, με ευθύνη του Κράτους, το Λασκαρίδειο Οικοτροφείο για τυφλές μοναχικές γυναίκες, που λειτουργούσε στο Μαρούσι και έκλεισε εδώ και 6 χρόνια. Ένταξη του στο Δημόσιο, αξιοποίηση των υποδομών του προς όφελος των τυφλών, άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων που οφείλονται στους εργαζομένους.

· ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ από την περιουσία του Ιδρύματος.

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

· Ατομικό αφορολόγητο όριο για τον ανάπηρο τα 25.000 ευρώ, τα 50.000 για το ζευγάρι, προσαυξημένο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί.

· Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, και στα είδη για αναπήρους. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ. Τέρμα στα χαράτσια και στη φοροληστεία.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

· Ολόπλευρη στήριξη της φυσικής αγωγής στα ειδικά σχολεία, με εξειδικευμένο προσωπικό και υποδομές. Καλλιέργεια της αγάπης στη ζωή και την ευγενή άμιλλα.

· Το Κράτος έχει υποχρέωση και πρέπει να την αναλάβει, για τη στήριξη του ειδικού μαζικού αθλητισμού των τυφλών των αναπήρων στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια και τις Σχολές.

· ΟΧΙ στον αρρωστημένο πρωταθλητισμό των χορηγών και της εκμετάλλευσης. Ολόπλευρη στήριξη από τον κρατικό προϋπολογισμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται, του ειδικού ερασιτεχνικού αθλητισμού και των σωματείων.

· Γενναίες παρεμβάσεις στις πόλεις, στις γειτονιές, στις δημόσιες υποδομές, για να είναι πλήρως προσβάσιμες και αξιοποιήσιμες από τους αναπήρους.

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΙ 100 ΝΕΚΡΟΙ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ

ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΙ!!

Όχι μόνο δεν υπήρχαν τα αναγκαία μέτρα και οι υποδομές με την ανάλογη στελέχωση, αλλά και ούτε τα αναγκαία σχέδια εκκένωσης σε έκτακτες καταστάσεις περιοχών που να συνυπολογίζουν το πού υπάρχουν παιδιά, ηλικιωμένοι αλλά και ανάπηροι.

Τα έργα αυτά δεν είναι επιλέξιμα για τα κέρδη του κεφαλαίου, αλλά εμείς επιλέγουμε τον αγώνα για τη ζωή, τον ΑΝΘΡΩΠΟ.

Για όλα αυτά σας καλούμε να συζητήσουμε στην ανοικτή συγκέντρωση που διοργανώνει ο συνδυασμός μας, τη Δευτέρα 22 του Οκτώβρη στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα του Συνδικάτου οικοδόμων, Βερανζέρου 1, 2ος όροφος, στην πλατεία Κάνιγγος.

Συναντιόμαστε όλοι στο δρόμο του αγώνα, συμμετέχοντας στην πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 8 του Νοέμβρη και στα συλλαλητήρια με τα μαχητικά μπλοκ της Σ.Ε.Α.ΑΝ.

ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ Ε.Σ.Κ.! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

 

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 15 Οκτώβριος 2018 14:06)