ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ 2015
Αρχική Ανακοινώσεις Ε.Σ.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ 2015

ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ 2015

Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών (ΕΣΚ Τυφλών) Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ Και Φαξ 2105221411,

www.eskamea.gr, eskamea@otenet.gr

Η ΕΣΚ Τυφλών καταγγέλλει την προκλητική απόφαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΕΟΤ, ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – ΑΝΕΛ, να αποκλείσει το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ από τις αρχαιρεσίες που θα γίνουν στο εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών που θα γίνει στις 28 Μάρτη.

Με πρόσχημα ότι η διάταξη του νέου καταστατικού -που εμφάνισαν ότι ψηφίστηκε πριν 5 χρόνια- επιβάλλει κατώτερο όριο υποψηφίων 16 για τη συγκρότηση συνδυασμού, την ίδια στιγμή που στο καταστατικό προβλέπεται σαν εκλογικό σύστημα η απλή αναλογική. Ενώ το πλαφόν που κανείς δεν ήξερε την ύπαρξή του επιβάλλει αριθμό υποψηφίων που με βάση το εκλογικό σώμα του Συνέδριου αντιστοιχεί με τουλάχιστον 4 έδρες. Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ που έχει κατατεθεί είναι με 11 υποψηφίους, που μόνο με τον αριθμό των υποψηφίων αντιστοιχεί σε τουλάχιστον 3 έδρες. Η διάταξη αυτή πρακτικά που κανείς δεν ξέρει πως παρεισέφρησε στο δικαστικά εγκεκριμένο καταστατικό ακυρώνει την απλή αναλογική.

Η παραπάνω εξέλιξη είναι κακόγουστη αντιγραφή από άλλες οργανώσεις μέλη της ΕΣΑΜΕΑ στη λογική να εξοστρακιστεί κάθε φωνή που αντιπαλεύει τη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ. Τη πολιτική εμπορευματοποίησης της ίδιας της αναπηρίας και των αναγκών των αναπήρων. Θυμίζουμε ότι ανάλογος αποκλεισμός έγινε πρόσφατα από το συνέδριο της ΕΟΚΑ. Θυμίζουμε επίσης ότι το καταστατικό της ΕΣΑΜΕΑ της τριτοβάθμιας οργάνωσης όχι μόνο δεν έχει την απλή αναλογική, αλλά αποκλείει κάθε δυνατότητα να εκφραστεί κάθε διαφορετική φωνή. Μετατρέπει τις αναπηρικές οργανώσεις και την ΕΣΑΜΕΑ σε επιχείρηση.

Δεν ξέρουμε αν είναι τυχαίο το ότι πρόεδρος στο συγκεκριμένο καταστατικό συνέδριο της ΕΟΤ ήταν ο γνωστός αριστοτέχνης των πραξικοπημάτων, κύριος Γιάννης Βαρδακαστάνης.

Επειδή μια σειρά στελέχη της ΕΟΤ εμφανίζονται να διαφωνούν με το συγκεκριμένο αποκλεισμό, τους καλούμε να αφήσουν την παρελκυστική τακτική και να προχωρήσουν τώρα σε άμεση σύγκληση της Εκτελεστικής Γραμματείας για να αναγνωρίσουν το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚ για το συνέδριο της ΕΟΤ. Και επειδή κάποιοι προφασίζονται την ύπαρξη της καταστατικής διάταξης μπορούν να συγκαλέσουν καταστατικό Συνέδριο λίγη ώρα πριν το εκλογοαπολογιστικό, ούτως ώστε να καταργηθεί η συγκεκριμένη διάταξη και να ισχύσει άμεσα.

Η ΕΣΚ σε κάθε περίπτωση καλεί τους τυφλούς και τους ανάπηρους με αγωνιστική τους συγκέντρωση έξω από το χώρο του Συνέδριου, να στηρίξουν την απαίτηση της για νομιμοποίηση του ψηφοδελτίου. Το Συνέδριο θα γίνει το Σάββατο 28 Μάρτη στις 9:00πμ στο ξενοδοχείο Τιτάνια.

Οι αγωνιστές τυφλοί, ανάπηροι θα είναι εκεί. Ο καθένας θα κριθεί με τη συγκεκριμένη του στάση μέσα στο Συνέδριο.

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 16:34)