ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ 2015
Αρχική Ανακοινώσεις Ε.Σ.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ 2015

ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ 2015

Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411

Ιστοσελίδα: www.eskamea.gr, Email: eskamea@otenet.gr

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΥΡΕΙΑ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΡΤΗ, στις 5.30μμ, Χαλκοκονδύλη 37, 5ος όροφος

Συνεχίζουμε τον αγώνα εναντία στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική της κυβερνησης που συνεχίζει την πολιτική της προηγούμενης για να μάθουμε εμείς να ζούμε με ψίχουλα, για να στηριχτούν τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών.

Αντιπαλεύουμε το νέο πραξικόπημα που ετοιμάζουν η πλειοψηφία της ομοσπονδίας τυφλων ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ – κρυπτοχρυσαυγίτες που σχεδιάζουν τον αποκλεισμό του ψηφοδελτίου της ΕΣΚ στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας

το Σάββατο 28 Μάρτη.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η νέα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αφού βάφτισε την παράταση του μνημονίου νέα προγραμματική σύμβαση, την Τρόικα 3 θεσμούς, που από το σκίσιμο του μνημονίου διαπραγματεύεται σκληρά για ένα νέο μνημόνιο προς όφελος συγκεκριμένης ομάδας επιχειρηματικών συμφερόντων ετοιμάζει μέτρα που πάλι θα τα πληρώσει ο λαός. Άλλωστε στο email Βαρουφάκη που είναι η βάση της νέας συμφωνίας και αντικατέστησε το email Χαρδούβελη, όχι μόνο επιβεβαιώνει τα παραπάνω, αλλά και ιδιαίτερα οι ανάπηροι πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση γιατί τα επιδόματα των ΑΜΕΑ και οι συντάξεις αναπηρίας (όπως λέει το mail Βαρουφάκη) θα είναι τα μέτρα από την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ.

Το ΚΕΑΤ σε κατάσταση διάλυσης χωρίς καν πετρέλαιο τις περισσότερες μέρες του χειμώνα, οι μαθητές χωρίς βιβλία και εκπαιδευτικούς και όποιοι υπάρχουν να είναι απλήρωτοι για μήνες.

Στα ΚΕΠΑ κλιμακώνεται η σφαγή ενώ η πλειοψηφία του συλλόγου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ και λοιποί, είναι ικανοποιημένοι αφού έβαλαν νέα επιχορήγηση στα ταμεία του συλλόγου από το Υπουργείο Εργασίας, ύψους 250.000 ευρώ. Όμως οι εργαζόμενοι του συλλόγου παραμένουν για μήνες απλήρωτοι!!

Ο προϋπολογισμός του Υπουργείου Υγείας περικόπηκε με το καλημέρα κατά 50% και βλέπουμε.

Ο οργανωμένος, μαζικός αγώνας των τυφλών, των αναπήρων, μέσα από την ΕΣΚ, τη ΣΕΑΑΝ μαζί με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα είναι η μόνη διέξοδος, η μόνη ελπίδα στη βαρβαρότητα που βιώνουμε. Αγώνας τώρα για επαναφορά μισθών, συντάξεων, επιδομάτων στα προ των περικοπών επίπεδα.

Να ψηφιστεί τώρα από τη Βουλή η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από το Κομμουνιστικό Κόμμα για να καταργηθούν όλα τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι, που είχε ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σαν αντιπολίτευση.

Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση με μονομερή διαγραφή του χρέους αφού δεν είναι δικό μας. Κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρήσεων, η μόνη λύση για μια κοινωνία και μία εξουσία που στο κέντρο της θα είναι ο άνθρωπος και οι ανάγκες του.

Συνάδελφοι προσοχή, επειδή τα μηνύματα έρχονται και από άλλες οργανώσεις αναπήρων προειδοποιούμε: το μαύρο μπλοκ της πλειοψηφίας της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών (ΕΟΤ) ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ - Νέας Δημοκρατίας και κρυπτοχρυσαυγιτών επιδιώκουν το πραξικόπημα του προηγούμενου συνέδριου να το ολοκληρώσουν στο νέο Συνέδριο της Ομοσπονδίας που θα γίνει σε λίγες μέρες. Όχι άπλα μιλάνεγια την αφαίρεση των μισών εδρών από την ΕΣΚ όπως έκαναν στο προηγούμενο συνέδριο, αλλά και για την ακύρωση συνολικά του ψηφοδέλτιου της ΕΣΚ έγινε και στην Εθνική Ομοσπονδία Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ). Μη το διανοηθούν!!

Τετάρτη 11 Μάρτη 2015

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΕΣΚ ΤΥΦΛΩΝ

Τελευταία Ενημέρωση (Δευτέρα, 16 Μάρτιος 2015 16:32)