ΚΕΑΤ 16/12/2014
Αρχική Ανακοινώσεις Ε.Σ.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΚΕΑΤ 16/12/2014

ΚΕΑΤ 16/12/2014

Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλών, (Συνδικαλιστές της ΣΕΑΑΝ)

Χαλκοκονδύλη 37 2ος όροφος, Τηλ Και Φαξ 2105221411 www.eskamea.gr

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ.

Η απόλυτη ξεφτίλα.

Το Υπουργείο Οικονομικών κατάσχεσε την ελάχιστη επιχορήγηση του μοναδικού δημοσίου ιδρύματος για τυφλούς για οφειλές λόγω ΕΝΦΙΑ.

 

Η Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Τυφλων και η γραμματεία της ΣΕΑΑΝ καταγγέλλει την κατάσταση που επικρατεί και επιδεινώνεται καθημερινά στο ΚΕΑΤ μετά και την απόφαση του Υπ. Οικονομικών να δημεύσει το ποσό της δεύτερης δόσης  ύψους 197.000€, ποσό το οποίο κατασχέθηκε για την αποπληρωμή του ΕΝΦΙΑ των ακινήτων του ΚΕΑΤ.

 

Εδώ ας σημειωθεί ότι από την αρχή του χρόνου από τα 985.000€ που είχαν πιστωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό είχαν δοθεί μέχρι σήμερα 245.000€ με αποτέλεσμα το κέντρο να είναι σε κατάσταση διάλυσης. Δεν υπάρχουν όλα τα βιβλία για τα παιδιά, οφειλές στην ΔΕΗ, σε προμηθευτές τροφίμων, καθηγητές απλήρωτοι και όχι μόνο, ενώ ουσιαστικά το οικοτροφείο άρχισε να δέχεται παιδιά τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το παλιό κτήριο περιμένει την ανακαίνιση και είναι αναξιοποίητο από τους σεισμούς του ΄99, ενώ τα παιδιά που μένουν στο οικοτροφείο δεν έχουν ούτε μια ώρα δημιουργικής απασχόλησης.

Η μουσική, που κάποτε διέπρεπαν οι τυφλοί, είναι υπό διωγμό, αφού εδώ και χρόνια δεν υπάρχει παραγωγή βιβλίων μουσικής όταν στη χώρα μας τυπώνονταν βιβλία στην γραφή braille, από την δεκαετία του 1920.

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν ανακαλύφθηκαν ακόμη ενώ ούτε συζήτηση για την ίδρυση Γυμνασίου - Λυκείου για τυφλούς. Οι εταιρίες όμως ας είναι καλά.

 

Βέβαια και από αυτά τα λεφτά που πήραν ως τώρα το μεγαλύτερο μέρος   κατέληξε σε μια Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ),

 

ένα από τα πολλά σύγχρονα δουλεμπορικά γραφεία, όπου το κέντρο συνεργάζεται και προμηθεύεται ως εμπόρευμα κακοπληρωμένους εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα

ψευτοκαλύπτοντας τις ανάγκες του ΚΕΑΤ ενώ προσλήψεις μόνιμου προσωπικού έχουν να γίνουν από το 1996.

Να θυμίσουμε τις απολύσεις των εξειδικευμένων εκπαιδευτικών του ΚΕΑΤ που έκανε η διοίκηση του κέντρου πριν δύο χρόνια και στη συνέχεια μέσω της ΚΟΙΝΣΕΠ προσλήφθηκε με απαράδεκτους εργασιακούς όρους ένας μικρός αριθμός νέων εκπαιδευτικών, γεγονός που έχει δημιουργήσει άπειρα προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Και όλα αυτά τη στιγμή που το ΚΕΑΤ δε μπορεί να πληρώσει ρεύμα και λειτουργικές ανάγκες καθώς και την τροφοδοσία για τα παιδιά.

Ξαναλέμε ότι το ΚΕΑΤ βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο διάλυσης και κλεισίματος του.

Και βέβαια τα κοράκια των επιχειρήσεων στο χώρο της πρόνοιας καραδοκούν και ξερογλείφονται βλέποντας να πέφτει στα νύχια τους το ΚΕΑΤ με τις υποδομές του, αλλά και την πάσης φύσεως περιουσία, κινητή και ακίνητη, που είναι και το φιλέτο της υπόθεσης.

Προειδοποιούμε τους πάντες. Κυβέρνηση, ΕΕ, Διοίκηση αλλά και τις συνένοχες πλειοψηφίες Π.Σ.Τ. (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών) και Ε.Ο.Τ (Εθνική Ομοσπονδία Τυφλών):

Κάτω τα χέρια από το ΚΕΑΤ. Δε  θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δε θα τους αφήσουμε να συνεχίσουν το έγκλημα. Ούτε αυτούς που το κάνουν ως φυσικοί αυτουργοί, ούτε αυτούς που περιμένουν να ολοκληρωθεί η καταστροφή για να εμφανιστούν ως μεσσίες και να το σώσουν. Γιατί σε αυτήν την καταστροφή συνέβαλαν και συμβάλλουν  και οι ίδιοι.

 

Και για να μην μας πει κάποιος κακόβουλους, θυμίζουμε:

1. Το ΚΕΑΤ κρατιέται ανοιχτό με σκληρούς αγώνες, εδώ και χρόνια, των δυνάμεων της ΣΕΑΑΝ, των μαθητών, των γονιών και κηδεμόνων και των εργαζομένων του κέντρου που παλεύουν σε ενιαίο μέτωπο παρά τις δυσκολίες.

2. Τις πλειοψηφίες του Π.Σ.Τ., και της Ε.Ο.Τ  που είναι υπέρ της κατάργησης των ειδικών σχολείων και της κοινής δράσης των εταιρειών με το αζημίωτο, τις στηρίζουν λοιπόν, αυτές τις αμαρτωλές πλειοψηφίες, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε το σημερινό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακός σύμβουλος με την κ. Δούρου, η κα Βιβή Τσαμπαλιά ήταν  - που από χρόνια - ως μέλος της διοίκησης του ΚΕΑΤ πρότεινε με επιμονή τη μετατροπή του ΚΕΑΤ σε Ν.Π.Ι.Δ. και την κοινή δράση με τις διάφορες εταιρείες. Ας την χαίρονται.

 

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  1. Άμεση χρηματοδότηση του ΚΕΑΤ με βάση τις ανάγκες ανάπτυξής του.
  2. Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για πρώτη και δεύτερη κατοικία και για όλα τα δημόσια ιδρύματα .
  3. Μαζικές προσλήψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την ολόπλευρη στήριξη των μαθητών του κέντρου και των τυφλών φοιτητών.
  4. Να δοθούν άμεσα όλες οι αναγκαίες πιστώσεις για την ανακαίνιση του παλιού κτηρίου που παραμένει αναξιοποίητο από τους σεισμούς του 1999.
  5. Άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων του ΚΕΑΤ και των ενοικιαζόμενων εργαζόμενων από τις διάφορες εταιρίες.
  6. Να φύγουν τώρα όλες οι εταιρίες σκλαβοπάζαρα από το κέντρο.
  7. άμεση ίδρυση ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου για τυφλούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
  8. Κάτω τα χέρια από το ΚΕΑΤ  - Κάτω τα χέρια από την περιουσία του.
  9. Προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης για τους τυφλούς μαθητές του κέντρου.

 

 

Κινητοποίηση έξω από το ΚΕΑΤ αποφάσισαν από κοινού η ΣΕΑΑΝ, η ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΚΕΑΤ, Θησέως 210 και Σπάρτης, Καλλιθέα, την Τρίτη 16-12-2014 στις 17:00. Την κινητοποίηση στηρίζει και η Λαϊκή Επιτροπή της Καλλιθέας.

 

 

Η Γραμματεία της ΕΣΚ Τυφλών

Τελευταία Ενημέρωση (Τετάρτη, 07 Ιανουάριος 2015 18:39)