ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ-ΣΕΜΙΣΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΟ
Αρχική Ανακοινώσεις Ε.Σ.Κ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΥΦΛΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ-ΣΕΜΙΣΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΑΑΝ-ΣΕΜΙΣΕΑ ΓΙΑ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΦΑΡΟ

Αθήνα, 26/07/2013

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η  «φιλάνθρωπη» διοίκηση του Φάρου Τυφλών Ελλάδας, ενώ έχει ήδη επιβάλλει μειώσεις μισθών από 10 – 15%, ενώ έχει ήδη αυξήσει το ωράριο εργασίας, προσπαθεί τον τελευταίο καιρό αφενός να τρομοκρατήσει με κάθε τρόπο τους εργαζόμενους έχοντας κάνει ήδη 3 απολύσεις και σχεδιάζοντας κι άλλες, και αφετέρου να τους διασπάσει.

Ιδιαίτερα μετά την καθολική τους συμμετοχή στην Απεργία που προκήρυξε το επιχειρησιακό τους σωματείο στις 15 Ιουλίου, προσπαθεί με κάθε τρόπο να λασπολογήσει σε βάρος συγκεκριμένων εργαζομένων και των αγωνιστών τυφλών προκειμένου να πετύχει το στόχο της: δηλαδή, να διχάσει τους εργαζόμενους κι έτσι χωρίς αντιστάσεις να προβεί στα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζει δήθεν για το καλό των εξυπηρετούμενων. Θέλει να φανεί ότι δε θίγει τα δικαιώματα των εργαζόμενων με αναπηρία, όταν δρομολογεί τη συρρίκνωση και κλείσιμο του Φάρου Τυφλών και στηρίζει την πολιτική της κυβέρνησης που οδηγεί στο κλείσιμο του ΚΕΑΤ και πετάει τους τυφλούς στην ανεργία.

 Προχωρήσαμε σε παράσταση διαμαρτυρίας, μαζί με τη λαϊκή επιτροπή, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καλλιθέας τη Δευτέρα 29/07/2013, ώρα 6 μ.μ.

 Το σωματείο μας έχει επανειλημμένως καταγγείλει το καθεστώς των απολύσεων στα ΝΠΙΔ που ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των μέχρι τώρα κυβερνήσεων για περικοπές μισθών και μειώσεις προσωπικού σύμφωνα με το πρόγραμμα λιτότητας και τις εντολές της λυκοσυμμαχίας της Ε.Ε.

 

 Παλεύουμε για:

  • Άμεση ανάκληση όλων των απολύσεων, καμιά νέα απόλυση
  • Καμιά αλλαγή στις εργασιακές μας σχέσεις και συμβάσεις
  • Άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων, των εργαζομένων του Φάρου Τυφλών, του ΚΕΑΤ και του Νηπιοτροφείου Καλλιθέας, άμεση κάλυψη των αναγκών όλων των δομών από τον κρατικό προϋπολογισμό στην προοπτική ένταξής τους στο δημόσιο.
  • Όχι στην διάλυση του Φάρου Τυφλών και του ΚΕΑΤ, να ανοίξουν κανονικά των Σεπτέμβρη και πλήρως στελεχωμένα.
  • Δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες πρόνοιας και ειδικής αγωγής, κεντρικά σχεδιασμένες που θα εξυπηρετούν τις ανάγκες των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους με βάση τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
  • Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης, κατάργηση κάθε πληρωμής από τις οικογένειες ή/και τους εξυπηρετούμενους, είτε άμεσα είτε έμμεσα (δωρεές, ασφαλιστικά ταμεία κλπ).
  • Αξιοπρεπείς μισθούς και εργασιακές συνθήκες. Κανένας συνάδελφος με μπλοκάκι. Κανένας συνάδελφος με ωράριο λάστιχο.

 

ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ  

 

ΤΟ Δ.Σ. του Σύλλογος Εργαζομένων σε Μονάδες, Ιδρύματα και Σχολεία Ειδικής Αγωγής (ΣΕΜΙΣΕΑ)

ΕΣΚ-ΤΥΦΛΩΝ (Συνδικαλιστές της Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να σταθούν αλληλέγγυοι στους συναδέλφους του Φ.Τ.Ε.

Τελευταία Ενημέρωση (Τρίτη, 27 Αύγουστος 2013 15:45)