This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος πλ. Βάθη, τηλ.: 2105221411, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.eskamea.gr, www.goneisamea.gr, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΑΠΟ ΤΟ ΣΙΚΑΓΟ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΖΗΤΩ Η 1η ΜΑΗ

ΚΑΙ Η ΠΑΛΗ Η ΤΑΞΙΚΗ!

Ανάπηροι, χρονίως πάσχοντες, γονείς και κηδεμόνες.

Την Παρασκευή 1η Μάη όλοι και όλες παίρνουμε μέρος μαζικά και μαχητικά στην απεργία και τα συλλαλητήρια της Πρωτομαγιάς σε όλη την Ελλάδα, για την Αθήνα στις 10:30πμ στο Σύνταγμα και στον Πειραιά στις10.30πμ στην Πλ. του Δημοτικού Θεάτρου.

Προσυγκέντρωση για την Αθήνα, στις 9:30πμ στον πεζόδρομο της Κοραή (σταθμός μετρό Πανεπιστήμιο). 

1η Μάη Ημέρα Μνήμης και Αγώνα των εργατών όλου του κόσμου, των αδικημένων και των βασανισμένων, ενάντια  στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσης, της εμπορευματοποίησης των αναγκών μας, της ζωής μας. Παίρνουμε δύναμη από τους ηρωικούς αγώνες των εργατών και εργατριών του Σικάγο τον Μάιο του 1886, της εξέγερσης του Μάη του 36’, των 200 κομμουνιστών που αντίκρισαν αγέρωχα τον θάνατο για να νικήσει η ζωή την πρωτομαγιά του 44 στην Καισαριανή. Αγώνες και θυσίες, που έβαλαν τις βάσεις για τις κατακτήσεις των εργαζόμενων, των λαών όλου του κόσμου. Για το 8ωρο, για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, για κοινωνική ασφάλιση, για συλλογικές συμβάσεις εργασίας, για δημόσια παιδεία, υγεία, πρόνοια, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση.

Σε αυτούς τους αγώνες, σε αυτές τις κατακτήσεις στηρίχτηκαν και οι κατακτήσεις των αναπήρων, των χρονίως πασχόντων, των λαϊκών οικογενειών τον 20ο αιώνα.

Εμείς οι ανάπηροι, οι χρονίως πάσχοντες, οι γονείς και κηδεμόνες παίρνουμε δύναμη από αυτές τις θυσίες και συνεχίζουμε τον αγώνα μας περήφανα ενάντια στην βάρβαρη αντιλαϊκή, αντεργατική και αντιαναπηρική πολιτική που γεννάει φτώχια, εξαθλίωση, κοινωνικό αποκλεισμό, ρατσισμό, πολέμους και προσφυγιά.

Πληρώσαμε την κρίση τους, πληρώσαμε την ανάπτυξη τους, τώρα με τη πολεμική οικονομία, και την ακρίβεια και τις περικοπές θέλουν να μας οδηγήσουν στην κόλαση.

Κανένας μόνος του! Ζωντανεύουμε τους συλλόγους μας, πυκνώνουμε τις γραμμές της ΣΕΑΑΝ και του Ενιαίου συλλόγου γονέων ΑΜΕΑ. Αφήνουμε στο χθες τις σάπιες, διεφθαρμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες ΕΣΑΜΕΑ και ΓΕΣΕΕ, Βαρδακαστάνη και Παναγόπουλου του μηχανισμού χειραγώγησης του αναπηρικού και εργατικού κινήματος.  

Συμπαρατασσόμαστε με το ταξικό εργατικό κίνημα στον αγώνα για να δοθούν λεφτά:

  • Για Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στα επιδόματα.
  • Για δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια, ειδική αγωγή και αποκατάσταση.
  • Και Όχι για την στήριξη των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών και τον πόλεμο.   

Βιώνουμε την χειρότερη σχολική χρονιά στην ειδική αγωγή με τον αγώνα μας δεν θα επιτρέψουμε η επόμενη να είναι ακόμα χειρότερη. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας το Σάββατο στις 23 Μάη στις 11:00πμ, στο Σύνταγμα και την ίδια ώρα στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στην Θες/νίκη,  Πανελλαδική μέρα δράσης και κινητοποίησης για την ειδική αγωγή.

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ! 

Η Γραμματεία της Σ.Ε.Α.ΑΝ.,

Το ΔΣ του Ενιαίου,

27/04/2026