This is a bridge
This bridge is very long
On the road again
This slideshow uses a JQuery script adapted from Pixedelic

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΑΜΕΑ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΝΗΣΩΝ

Χαλκοκονδύλη 37, 2ος όροφος, Τηλ.: 2105221411www.goneisamea.gr, goneisamea@otenet.gr

 

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

  • Περιφέρεια Αττικής

  • Υπηρεσία Υγείας και κοινωνικής μέριμνας περιφερειακής ενότητας Ανατολικής Αττικής

  • Υπουργείο Υγείας

  • Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

  • Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

 

ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΔΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ.

Αξιοποιώντας την ανεπάρκεια δημόσιων δομών στην λογική όλα πουλιούνται κι όλα αγοράζονται

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΕΚΜΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ Η ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. Η ανάγκη των γονιών χωρίς το καθημερινό άγχος για την ευθύνη των παιδιών, να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν στοιχειώδεις ανάγκες των ιδίων και της οικογένειας. Από το να πάνε σε έναν γιατρό, ακόμα και να κάνουν ένα χειρουργείο, αλλά και να ξεκουραστούν και οι ίδιοι που το δικαιούνται.

Ο Ενιαίος Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων ΑΜΕΑ προσυπογράφει πλήρως την καταγγελία του ΣΕΜΙΣΕΑ για την επικίνδυνη παράνομη κατασκήνωση στον Ωροπό. Σφίγγει το χέρι στους θαρρετούς νέους εργαζόμενους μέλη του ΣΕΜΙΣΕΑ που με κίνδυνο να γίνουν τα μαύρα πρόβατα στην αγορά τους βγήκαν και κατάγγειλαν τις επικίνδυνες για παιδιά και εργαζόμενους λειτουργία της συγκεκριμένης «κατασκήνωσης». Ερωτηματικά προκαλεί το ότι ενώ οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι κατήγγειλαν σε δημόσιους φορείς έστω και τηλεφωνικά για τους γνωστούς λόγους μέχρι εχθές που επισκεφθήκαμε με αντιπροσωπεία του ΣΕΜΙΣΕΑ τον συγκεκριμένο χώρο αυτοί οι συγκεκριμένοι υπεύθυνοι φορείς δεν είχαν κάνει καμία ενέργεια. Η περιφέρεια Αττικής οφείλει να απαντήσει αν ισχύουν οι πληροφορίες μας ότι στις αρμόδιες υπηρεσίες της υπήρχε από ημέρες εγγραφή καταγγελία για την συγκεκριμένη επικίνδυνη και παράνομη κατασκήνωση στον Ωροπό. Όμως να ποιά ήταν η κατάσταση που συναντήσαμε με την επίσκεψη μας στον χώρο χθες την Κυριακή το απόγευμα

Α) Ακαταλληλότητα του χώρου: Η «κατασκήνωση» είναι στην πραγματικότητα ένα ιδιωτικό παλιό διώροφο σπίτι με αυλή, χωρίς προσβασιμότητα και ειδικές υποδομές για ΑμεΑ, με έκθετα επικίνδυνα σημεία (σίδερα, τσιμέντο, αγκάθια) σε όλη την περίμετρό του. Παρά το ότι βρίσκεται σε δασική περιοχή και γύρω από το σπίτι υπάρχει σωρός από ξερόκλαδα, δε διέθετε στοιχειώδεις υποδομές πυρασφάλειας, ούτε προηγήθηκε κάποια εκπαίδευση του προσωπικού για την περίπτωση κινδύνου. Δεν διέθετε καν επαρκή αριθμό δωματίων / κρεβατιών για τα παιδιά και τους συνοδούς που φιλοξενούσε, με αποτέλεσμα παιδιά να κοιμούνταν δυο δυο σε μονά κρεβάτια ή σε στρώματα στο πάτωμα στη σαλονοκουζίνα. Το μοναδικό «λειτουργικό» μπάνιο του κτιρίου στον 2ο ήταν τυπικό μπάνιο

Β) Απουσία επαρκούς και εξειδικευμένου προσωπικού: Στο χώρο δεν υπήρχε νοσηλευτής, καθαρίστρια, μαγείρισσα, έστω κάποιος που να γνωρίζει από πρώτες βοήθειες παρά το ότι τα παιδιά συνοδεύονταν σε εξωτερικές δραστηριότητες πχ. θάλασσα. Δεν υπήρχε επαγγελματίας οδηγός για το βανάκι που μετέφερε τα παιδιά ενώ είδαμε κάποια από τα παιδιά να μεταφέρονται με τα ιδιωτικά αυτοκίνητα των εργαζομένων.

ΠΡΟΣΕΞΤΕ τα παιδιά που «φιλοξενούνταν» ήταν παιδιά με αυτισμό, νοητική υστέρηση και εγκεφαλική παράλυση.

ΓΟΝΕΙΣ, ΠΑΤΕΡΑΔΕΣ, ΜΑΝΑΔΕΣ, ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ ζούμε στον 21ο αιώνα ΚΟΥΡΑΓΙΟ δικαιούμαστε να ζούμε σαν άνθρωποι και τα παιδιά μας να έχουν ότι η επιστήμη επιτάσσει με ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Εμείς οι εργαζόμενοι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι βιοπαλαιστές δικαιούμαστε και τα παιδιά μας το καλύτερο. Για να στηριχθούν τα κέρδη για να μας ρίξουν στα νύχια των ιδιωτών πατώντας στην αγωνία μας στην απόγνωση μας. Το κράτος έχει την υποχρέωση και πρέπει να εξασφαλίσει τις διακοπές των παιδιών μας, την ψυχαγωγία τους, με δημόσιο δίκτυο κατασκηνώσεων υψηλής ποιότητας και δωρεάν υπηρεσίες. Να αυξηθεί αποφασιστικά ο κοινωνικός τουρισμός για τα ΑΜΕΑ και τις οικογένειες τους με αύξηση των διανυκτερεύσεων με κάλυψη 100% της μεταφοράς και των συνοδών. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ειδική αγωγή εκπαίδευση και αποκατάσταση, επίταξη τώρα του ιδιωτικού τομέα για να αντιμετωπιστεί η πανδημία. Με εργαζομένους σε όλες αυτές τις δομές με πλήρη εργασιακά δικαιώματα όχι σύγχρονους σκλάβους για ότι όταν είναι σε διωγμό τα δικαιώματα των εργαζόμενων, τα παιδιά, οι οικογένειες μας οδηγούμαστε στον Καιάδα και τα κέρδη των επιτήδειών στα ουράνια.

Το δυνάμωμα του Ενιαίου Συλλόγου, ο αγωνιστικός προσανατολισμός όλων των συλλόγων των γονιών, ο αγώνας μαζί με τους εργαζόμενους που σέβονται τον εαυτό τους όπως το ΣΕΜΙΣΕΑ και των άλλων ταξικών συνδικάτων είναι η μόνη διέξοδος.